Het laatste formule 1 nieuws

Brown verklaart: 'Je wil ook niet dat de tegenstander drie man extra heeft'

Brown verklaart: ‘Je wil ook niet dat de tegenstander drie man extra heeft’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lando Norris laat dit seizoen zien dat hij de aankomende jaren een coureur is om rekening mee te houden. Vooral in de eerste helft van het Formule 1-jaar lukte het hem om het Max Verstappen en Lewis Hamilton moeilijk te maken. Volgens Zak Brown is dat geen toeval.

De teambaas van McLaren is namelijk van mening dat het niveauverschil tussen Norris en de twee beste coureurs in het wereldkampioenschap niet groot is. Volgens Brown staan Hamilton en Verstappen uitsluitend bovenaan vanwege de wagen waarin ze rijden.

“Lando kwam voor het eerst op mijn radar in 2014. Ik vind dat hij nu tot de beste coureurs gerekend mag worden”, vertelt Brown in een interview met De Telegraaf . “Hij zit op het niveau van Verstappen en Hamilton. Misschien niet op het gebied van ervaring, maar wel qua snelheid.” Nieuwe reglementen positief voor McLaren

Aankomend jaar lijkt McLaren een goede kans te maken om voor de voorste posities mee te doen. Door veranderingen in de reglementen moeten de teams in 2022 dichter bij elkaar komen. “Het speelveld moet gelijk zijn. En dan moge het beste team winnen. Hoeveel spelers heeft een voetbalteam? Oké, elf. Dan wil je ook niet dat de tegenstander drie man extra heeft.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brown verklaart: ‘Je wil ook niet dat de tegenstander drie man extra heeft’