Het laatste formule 1 nieuws

Brundle geniet van Verstappen: "Hij gaf een masterclass racen op Imola"

Brundle geniet van Verstappen: “Hij gaf een masterclass racen op Imola”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton won de openingsrace van het Formule 1-seizoen in Bahrein en Max Verstappen won de tweede wedstrijd in Emilia-Romagna. De Mercedes – en de Red Bull -coureur gaan nek aan nek in het kampioenschap en gaan volgens Martin Brundle voor een zeer spannende titelstrijd zorgen.

“Dit gevecht tussen Hamilton en Verstappen gaat het hele seizoen duren en, zoals we in het verleden hebben gezien wanneer twee topcoureurs zo met elkaar knokken, tillen ze elkaar naar een nog hoger niveau”, zegt Brundle in zijn column voor Sky Sports . “De focus van de coureur en het team wordt zo intens en geconcentreerd.”

Volgens Brundle gaan niet alleen de punten voor de overwinning bepalend zijn voor de eindstand van het kampioenschap. Ook het extra puntje dat de coureur die de snelste ronde rijdt, gaat van grote invloed zijn. “Er zijn meer dan 20 punten te verdelen voor de snelste ronde dit jaar en Lewis leidt het kampioenschap met dat ene puntje dat hij in Imola van Max afsnoepte. Dat toont maar aan hoe spannend de strijd kan worden de komende maanden”, aldus de analist.

Verstappen finishte de Grand Prix van Emilia-Romagna zo’n 22 seconden voor nummer twee Hamilton. Helemaal foutloos was de Nederlander niet, gezien zijn bijna-spin bij de herstart na de code roodsituatie. Brundle zag echter dat Verstappen zich herstelde door ‘een behendige trap op de remmen en de juiste draai aan het stuur’. “Een masterclass racen onder de moeilijkste omstandigheden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brundle geniet van Verstappen: “Hij gaf een masterclass racen op Imola”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden