Het laatste formule 1 nieuws

Brundle kritisch op Red Bull na desastreuze Grand Prix

Brundle kritisch op Red Bull na desastreuze Grand Prix

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat het een verrassing is dat Lewis Hamilton aan het einde van een raceweekend bovenop het podium staat, komt niet vaak voor. Afgelopen weekend was dat wel het geval, nadat Mercedes er tijdens de trainingen en de kwalificatie niet aan te pas kwam. Het was Red Bull dat dé bolide had om te winnen, zag ook Martin Brundle.

“Het was een verschrikkelijk teleurstellende dag voor Red Bull, dat over een auto beschikte die in de gladde omstandigheden leek te excelleren. Beide coureurs hadden het echter zeer moeilijk bij de start en hadden problemen met hun Honda-motor, die ervoor zorgde dat de auto erg onrustig was bij het gas geven op de gladde baan.”

Verstappen vergooide het uitzicht op een goede klassering door een spin achter Perez. De actie wordt door de voormalig Formule 1-coureur Brundle beschreven als ‘wild’: “Het was onvermijdelijk dat Max downforce verloor toen hij in de vieze lucht en spray van zijn rivaal kwam. Hij had geluk dat hij zijn bolide niet afschreef.”

“Zijn gedachte achter die wilde actie was dat het lastig was om tin te halen en hij zijn kans niet wilde verspillen”, denkt de Brit in zijn column voor Sky Sports . “Hij finishte uiteindelijk, na zelfs nog een tweede spin, als zesde. Red Bull was gefrustreerd door de coureurs, maar de coureurs waren op hun beurt niet tevreden met de wagen. Al met al een overwinning die uit hun handen is geglipt.”

Tegelijkertijd was Brundle vol lof over zijn landgenoot, die met de zevende titel aan de haal ging. En hoe… “Istanbul Park leverde een geweldige race, ook al droeg het asfalt, dat niet klaar was voor de koningsklasse, daar aan bij. Iedereen moest het echter doen met dezelfde omstandigheden en er was maar één man die de snelheid en het doorzettingsvermogen had om die omstandigheden meester te worden op een manier die Michael Schumacher zeker had gewaardeerd: Lewis Hamilton.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brundle kritisch op Red Bull na desastreuze Grand Prix