Het laatste formule 1 nieuws

Brundle over succes Mercedes en Wolff: ‘Uitmuntendheid moet je vieren’

Brundle over succes Mercedes en Wolff: ‘Uitmuntendheid moet je vieren’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat Mercedes al voor langere tijd serieus de boventoon voert in de Formule 1 hoeft niet meer gezegd te worden, zo weet ook Sky Sports-analist en expert Martin Brundle. Wel heeft hij een theorie die het succes van Mercedes verklaart, en die begint en eindigt met de figuur van Toto Wolff .

Brundle zet vooral in op de combinatie van zakenman en racer die Toto Wolff zo succesvol maakt. Brundle noemt hem de “ondernemende coureur” en legt dit als volgt uit: “Hij weet gewoon iets van zaken en geld af.”

Brundle vervolgt: “Wat Toto heeft gedaan is gewoonweg ongelooflijk. Hij heeft wat hij van Ross en de rest heeft overgenomen naar een nog hoger niveau getild. Als dat naar andere industrieën zou kunnen worden overgebracht, zou het ongelooflijk zijn.”

Tevens is Brundle zich ook bewust van de meer twijfelachtige kanten van Wolff’s zakenmanschap op de grid. Zo gaat Brundle in op de kritiek op Wolff vanwege zijn breed uitgespreide invloed op andere teams en coureurs in de paddock. Brundle: “Toto is in een extreme vorm. Ik bedoel, je kunt alleen maar onder de indruk zijn van wat hij heeft gedaan. … Ik begrijp heel goed dat als je al een paar jaar succesvol bent en als ondernemer belangen hebt in bepaalde indirecte relaties met spelers in de sport – dat is vervelend.” Superioriteit deel van de sport

De kritiek op de dominantie van Mercedes lijkt Brundle echter niet heel veelzeggend te vinden. Hij zegt, geciteerd door Formel1.de : “We zouden je uitmuntendheid moeten vieren, toch? Ik heb nog nooit een auto gezien die zo aan de weg blijft plakken. … In onze sport moeten we niet vergeten dat er tijden waren dat Williams , McLaren , Ferrari en Benetton domineerden – Red Bull natuurlijk ook.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brundle over succes Mercedes en Wolff: ‘Uitmuntendheid moet je vieren’