Het laatste formule 1 nieuws

Brundle prijst Hamilton: 'Jonkies die hem van de troon willen stoten zijn 10 tot 15 jaar jonger'

Brundle prijst Hamilton: ‘Jonkies die hem van de troon willen stoten zijn 10 tot 15 jaar jonger’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is nu dan eindelijk officieel, Lewis Hamilton zal geridderd worden. Een eer die de zevenvoudig wereldkampioen meer dan verdiend volgens Martin Brundle.

Veel mensen vroegen zich al geruime tijd af waarom Hamilton het ridderschap niet eerder mocht ontvangen. Hij is natuurlijk al geruime tijd een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. Nu krijgt de Brit dan eindelijk de erkenning na het evenaren van het wereldrecord van Michael Schumacher met het behalen van zijn zevende wereldtitel. Ook volgens Brundle werd het hoog tijd dat Hamilton op de erelijst terecht kwam. ”Felicitaties aan Lewis, hij heeft het echt verdiend,” klinkt het tegenover Sky Sports F1 . ”Hij heeft nu zeven wereldtitels op zak en evenaart daarmee Michael Schumacher. Hij staat aan de top van de Formule 1-lijst voor meeste overwinningen met 95, meeste pole-positions met 98 en ook nog de meeste podiums met 165.”

”Hij wordt op 7 januari alweer 36 jaar oud,” vervolgt Brundle zijn lofzang. ”De meeste jonkies die hem van zijn troon willen stoten zijn tien tot vijftien jaar jonger dan hij, maar hij laat elke race weer zijn A-game zien. Hij zit vol energie en hij blijft als een gek pushen, als er iemand in de Formule 1 deze eer verdient, dan is het wel Sir Lewis Hamilton.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brundle prijst Hamilton: ‘Jonkies die hem van de troon willen stoten zijn 10 tot 15 jaar jonger’