Het laatste formule 1 nieuws

Brundle velt oordeel over Hamilton-contract en wijst naar Verstappen

Brundle velt oordeel over Hamilton-contract en wijst naar Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Martin Brundle was zelf van 1984 tot en met 1996 actief in de Formule 1 en reed voor onder meer Tyrrell, Benetton, McLaren en Jordan. Hij onderhandelde over een groot aantal contracten en snapt wel hoe het er in het wereldje ongeveer aan toe gaat.

De oud-coureur, die tegenwoordig als F1-analist voor Sky Sports door het leven gaat, doet voor de camera van zijn werkgever zijn zegje over de contractsituatie van Lewis Hamilton. Volgens hem is vooral de contractduur, een jaar, een opvallende uitkomst van de onderhandelingen.

Volgens Brundle is het namelijk zeer ongebruikelijk dat de twee partijen overeen zijn gekomen over een contract van slechts één jaar, terwijl de afgelopen jaren de successen aaneen werden geregen. De Brit denkt wel een idee te hebben van de ware betekenis van het eenjarige contract.

“Het wijst er duidelijk op dat een van de partijen zijn opties open wilde houden. Ik ga er van uit dat Mercedes die partij was”, aldus Brundle, die wijst naar enkele grote namen die mogelijk in 2022 vrij kunnen komen.

“Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en George Russell hebben geen contract voor volgend jaar en misschien is er ook nog wel iemand die wil profiteren, Max Verstappen bijvoorbeeld, op de markt.” Laatstgenoemde zou in zijn contract een of meerdere ontsnappingsclausules hebben staan waardoor hij onder bepaalde voorwaarden onderuit zijn Red Bull -contract kan komen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brundle velt oordeel over Hamilton-contract en wijst naar Verstappen