Het laatste formule 1 nieuws

Brundle: 'Verstappen dacht dat Hamilton zich zou terugtrekken'

Brundle: ‘Verstappen dacht dat Hamilton zich zou terugtrekken’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Martin Brundle is van mening dat de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton een samenloop van omstandigheden is. Volgens de voormalig Formule 1 -coureur dacht de Nederlandse Red Bull Racing -coureur dat zijn grote WK-concurrent zich wel zou terugtrekken uit het gevecht, terwijl Hamilton zelf van mening was dat hij dat in 2021 al vaak genoeg gedaan heeft. Hamilton laat zijn bolide staan

“Ik denk dat Max een paar beslissingen nam, een bewuste en een onbewuste, in die zin dat hij dacht dat hij de deur had dichtgegooid voor Hamilton. Bovendien denk ik dat hij dacht dat Lewis zich zou terugtrekken, Lewis heeft zich dit jaar namelijk nu toe uit heel veel van zulke situaties teruggetrokken “, analyseert Brundle voor werkgever Sky Sports.

Voor 140.000 fans tijdens zijn thuiswedstrijd op het circuit van Silverstone wilde Hamilton dat echter niet nog een keer doen. “Lewis deinsde niet terug en ik denk dat Lewis de beslissing heeft genomen dat hij dat dit jaar al te veel heeft gedaan” , vertelt de Formule 1-commentator.

De rivalen pushen elkaar tot het uiterste dit jaar en daarbij komt ook heel wat agressiviteit op de baan kijken. ” We zagen het vooral in Barcelona, maar ook in Imola eerder in het jaar en zelfs op zaterdag in de sprintrace, ze rijden allebei super agressief. Max is agressief op de baan, dat is ook waardoor we van hem houden en waarom hij zo’n geweldige coureur is. We hebben hier een van de klassieke duels aller tijden, zoals Prost vs. Senna, Schumacher vs. Hill en Mansell vs. Piquet”, sluit Brundle af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Brundle: ‘Verstappen dacht dat Hamilton zich zou terugtrekken’