Het laatste formule 1 nieuws

Buiten personeel van Honda, gaat Red Bull 'shoppen': "We gaan mensen weglokken bij de concurrentie"

Buiten personeel van Honda, gaat Red Bull ‘shoppen’: “We gaan mensen weglokken bij de concurrentie”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull is op zoek naar een grote naam, nu zij de F1-motoren zelf gaan ontwikkelen binnen het bedrijf Red Bull Powertrains. Na de overname bevestigde teambaas Christian Horner dat de motor de naam Red Bull krijgt, net zoals het Mercedes is bij Mercedes. Op dit moment wil de Formule 1-renstal de motoren gebruiken in de periode 2022 tot en met 2024. “We gaan wat personeel van Honda overnemen, maar anders dan dat is het gebruikelijk in de industrie om mensen weg te lokken bij de concurrentie”, aldus Dr. Helmut Marko tegen GrandPx.news. Horner voegt daar aan toe: “In aanvulling op de Honda-mensen, gaan er een aantal aanvullende posities komen die in de komende weken en maanden gevuld gaan worden. De deal met Honda geeft ons genoeg tijd om deze extra mensen te vinden.”

Overigens staat het team van de energiedrankenfabrikant open voor een samenwerking met interessante namen. “Of het een autofabrikant of een batterijenspecialist is of zoiets, ik weet het niet”, vervolgt de Brit. “Het antwoord is ook afhankelijk van welke richting we opgaan met de nieuwe motorenregels.”

Overigens geeft de teambaas van Max Verstappen toe dat Red Bull voor 2025 zelf een nieuwe motor gaat ontwikkelen, wat ook toegestaan is met de FIA-regels. “We hebben korte termijndoelen als het aankomt op de huidige generatie motoren”, aldus Horner. “Daarna gaan we meer kijken waar we naar toe gaan met de volgende generatie. Maar met ons nieuwe bedrijf, zijn we voorbereid op wat gaat komen. De nieuwe motorenafdeling gaat volledig in staat zijn om de volgende generatie F1-motoren te ontwerpen en te leveren.”

Inmiddels wordt de naam van voormalig Mercedes-motorendirecteur Andy Cowell gelinkt aan Red Bull Powertrains. “Hij was fundamenteel aan het enorme succes van de Mercedes motoren afdeling”, zegt de teambaas. “Maar zoals ik het begrijp, kijkt hij naar een uitdaging buiten de Formule 1.”

Een andere naam die genoemd wordt is Mercedes motoren chef Mario Illien. “Er is nog iets besloten”, stelt Marko. “Maar ik denk dat het geen vraag is als het aankomt op de ondersteuning.” Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Buiten personeel van Honda, gaat Red Bull ‘shoppen’: “We gaan mensen weglokken bij de concurrentie”