Het laatste formule 1 nieuws

Buitenlandse media lyrisch over Max Verstappen: ‘Dit was een GP om nooit meer te vergeten’

Buitenlandse media lyrisch over Max Verstappen: ‘Dit was een GP om nooit meer te vergeten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen. © AFP Misschien verwoordde de Britse kwaliteitskrant The Guardian het vanmorgen wel het beste. ,,De Grand Prix van Frankrijk gaat de boeken in, als een sage. Dit was er een om nooit te vergeten. Op Paul Ricard kwam de titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton tot een ongekende krachtmeting, waarbij de twee beste coureurs ter wereld elkaar de hele wedstrijd opjaagden. Max Verstappen en Red Bull kwamen als beste uit de bus, maar pas na een race die was als eb en vloed.”

The Guardian is vol lof over Verstappen. ,,Voor het eerst sinds 2013 won Red Bull drie grands prix op een rij. En dat is toch vooral de verdienste van Verstappen, die dit jaar tot volle wasdom is gekomen. Hij is een magistrale coureur, die bij de laatste passeeractie bij Hamilton in de Mistral-chicane elke centimeter op de baan perfect benutte en Hamilton machteloos achterliet.

Het momentum bij Verstappen
Max Verstappen en zijn team hebben het momentum te pakken in het fascinerende Formule 1-seizoen. De weg is lang, de verschillen miniem. En toch staan de seinen op groen richting de wereldtitel. Lees hier een premiumverhaal over het succes van Verstappen .

Bij Daily Mail wordt ook de strategie van Red Bull geroemd en spreekt de Britse krant juist van strategische fouten aan de kant van Mercedes. Zo pakte Verstappen mede dankzij twee pitstops – waar Mercedes bij Hamilton voor één stop koos – in het slotstuk alsnog de zege. Met andere banden had Verstappen in het tweede deel van de race veel meer snelheid dan leider Hamilton, waardoor hij zijn rivaal in rap tempo naderde. Al helemaal toen Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas door een fout Verstappen ook nog eens te snel voorbij moest laten en hem dus niet tijdelijk kon ophouden. ,,Deze middag is het stralende bewijs van de strategische wendbaarheid van Red Bull en daar tegenover de huidige errors bij Mercedes.”

,,De winnaar is iemand die nu op zijn gemak is en geniet van de eerste echte kans op een wereldtitel”, schrijft Daily Mail over Verstappen. ,,Bij Mercedes stapelen de problemen zich juist op. Het belangrijkste […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Buitenlandse media lyrisch over Max Verstappen: ‘Dit was een GP om nooit meer te vergeten’