Het laatste formule 1 nieuws

Burgemeester en directeuren blikken terug op F1: "Wat kun je jezelf nog meer wensen?"

Burgemeester en directeuren blikken terug op F1: “Wat kun je jezelf nog meer wensen?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Burgemeester van Zandvoort David Moolenburgh kijkt met een positief gevoel terug op het Formule 1-weekend. Ook Jan Lammers, sportief directeur Dutch Grand Prix en zakelijk directeur Robert van Overdijk zijn heel trots. Dat Max Verstappen won, voelde als de kers op de taart. Frank uit Zandvoort Het Formule 1-weekend loopt ten einde en fans keren terug naar huis. De Burgemeester is heel blij en tevreden. “Niet alleen omdat alles goed verlopen is, maar uiteraard ook vanwege het resultaat van Max”, vertelt hij aan NH Nieuws. Moolenburgh heeft de race zelf vanaf de tribune gekeken.

“Ik wil echt beginnen met een groot compliment aan de organisatie van de Dutch Grand Prix, want met heel veel tegenslagen, hebben ze dit neergezet”, zegt Mollenburgh. Hij bedankt ook de NS en Prorail. “Het is een enorme effort om al die mensen van en naar Zandvoort te krijgen.”

Zijn focus ligt nu op de uitstroom van de bezoekers. Hij hoopt dat het allemaal rustig zal verlopen. Eerder was er kritiek op de drukte, waarna er meer maatregelen zijn getroffen. “Gisteren hebben we bijvoorbeeld op bepaalde momenten even de Haltestraat afgezet om de toegang te beperken.”

Bekijk hieronder het interview met de burgemeester van Zandvoort. Tekst gaat door onder de video. Voor Jan Lammers, sportief directeur Dutch Grand Prix, was het als een droom die uitkwam. “We staan nog een beetje na te gloeien”, zegt hij. Hij vond het geweldig om het publiek te horen toen Max Verstappen als eerste over de finish kwam. “Als je dan een tribune van bijna 1 kilometer als één stem hoort juichen. Ik krijg er nog kippenvel van.”

Lammers hoopt dat de Formule 1 volgend jaar terugkeert en dat het stadion dan vol kan. “Juist omdat het zo’n leuk evenement is, doet het extra pijn.”

Bekijk hieronder het interview met Jan Lammers. Tekst gaat door onder de video “Veel beter dan dit had het niet kunnen lopen”, zegt Robert van Overdijk, zakelijk directeur. “Wat kun je jezelf meer wensen na zo’n weekend? We zijn vooral heel erg trots.” Een aantal jaar geleden dachten mensen nog allemaal dat het niet mogelijk was, vertelt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Burgemeester en directeuren blikken terug op F1: “Wat kun je jezelf nog meer wensen?”