Het laatste formule 1 nieuws

Burgemeester Jorritsma complimenteert organisatie met verloop Unmute Us-protestmars

Burgemeester Jorritsma complimenteert organisatie met verloop Unmute Us-protestmars

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Burgemeester Jorritsma, de politie en de Officier van Justitie zijn blij met het verloop van de Unmute Us-protestmars in Eindhoven deze zaterdag. Tijdens de manifestatie, waar zo’n 7500 demonstranten aan deelnamen, zijn geen incidenten voorgevallen. Wel was er kortstondig verkeershinder op verschillende plekken.

Dat laat de gemeente Eindhoven weten.

De duizenden demonstranten kwamen bijeen om hun onvrede te laten blijken over hoe het kabinet omgaat met de evenementenbranche. Volgens de deelnemers wordt er met twee maten gemeten. Zo mag Formule 1 wel, maar festivals niet. En dat is een doorn in het oog van veel van de deelnemers. Daarom werd er gedemonstreerd in de hoop dat het kabinet evenementen en festivals weer vrij zullen geven.

Dat protest is goed verlopen, laat de ‘driehoek’ weten. Wel was er een kritiekpuntje. “Deze manifestatie heeft in onze stad en in andere plaatsen veel mensen op de been gebracht. In Eindhoven hebben de deelnemers luid en duidelijk maar vredelievend uiting gegeven aan hun bezwaren tegen de maatschappelijke beperkingen die gelden door Covid-19. Maar het is nog steeds kabinetsbeleid dat de hygiënevoorschriften moeten worden nageleefd. Dat was vanmiddag helaas niet het geval. Desondanks complimenten aan de organisatie voor het geordende verloop van de manifestatie”, zegt burgemeester John Jorritsma namens de driehoek na afloop van de protestmars. Opmerkingen? Mail ons!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Burgemeester Jorritsma complimenteert organisatie met verloop Unmute Us-protestmars