Het laatste formule 1 nieuws

Button en Rosberg lyrisch over Verstappen: "Hij reed als een kampioen"

Button en Rosberg lyrisch over Verstappen: “Hij reed als een kampioen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Nederland heeft Max Verstappen de leiding in het Formule 1-kampioenschap weer overgenomen van Lewis Hamilton . De Nederlandse fans hadden genoeg te vieren na de daverende zege van de Red Bull -coureur, die Hamilton en Bottas te snel af was.

Het leverde hem veel complimenten op, zo ook van Nico Rosberg, die namens het Britse Sky Sports aanwezig was in de Formule 1-paddock. Volgens hem heeft Verstappen met zijn prestatie aangetoond klaar te zijn voor de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport.

“De beste dag uit zijn hele leven!”, zo jubelt de Duitser voor de camera’s. Max vond het zelf ook een geweldige overwinning en wilde het vieren, maar toch bleef hij op een manier ook berekend, net als hij het hele weekend al was. Het is echt de mentale instelling van een kampioen, het was echt een kampioenswaardige race van hem!”

Niet alleen Rosberg, maar ook Jenson Button was voor de camera’s van het Britse Sky enorm enthousiast. “Max is heel, heel kalm. Natuurlijk hebben we allemaal emoties en adrenaline. Soms zeggen we dingen die we beter niet hadden kunnen zeggen en waar we achteraf spijt van hadden.”

“Maar”, zo gaat hij verder. “Max is altijd heel erg consistent geweest wat betreft de manier waarop hij met succes en tegenslagen omgaat. Daar word je sterker van, van verliespartijen en zware dagen. Max gedraagt zich veel ouder en wijzer dan zijn leeftijd doet vermoeden en ik denk dat dat komt doordat zijn beide ouders vroeger rondliepen in de competitieve autosportwereld”, aldus de enkelvoudig wereldkampioen. Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Button en Rosberg lyrisch over Verstappen: “Hij reed als een kampioen”