Het laatste formule 1 nieuws

Button kritisch op voormalig werkgever: "Breuk met Honda was de makkelijke weg"

Button kritisch op voormalig werkgever: “Breuk met Honda was de makkelijke weg”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was een prachtig affiche: Honda dat in 2015 terugkeerde in de Formule 1 om samen met McLaren de hoogtijdagen van eind jaren ’80, begin jaren ’90 te doen herleven. Het liep anders. Na drie jaar van steen en been klagen over de Japan se krachtbron zette McLaren Honda aan de kant. Volgens Jenson Button, destijds McLaren-coureur, koos McLaren voor de makkelijkste en niet de meest chique weg.

“Ik vind het jammer dat McLaren Honda niet trouw bleef. Het was makkelijk voor het team om naar de zwakste schakel van het team te wijzen en dat was inderdaad de betrouwbaarheid van de krachtbron”, aldus de wereldkampioen van 2009 in gesprek met Motorsport-Total . Button betreurt ‘begrijpelijk’ vertrek Honda

De ommekeer kwam voor Honda toen het de handen ineensloeg met AlphaTauri en een jaar later met Red Bull. Daar kreeg men wél het vertrouwen, tot groot genoegen van Button, die in zijn carrière warme banden met Honda onderhield.

“De laatste Honda-overwinning vóór het Red Bull-tijdperk was mijn overwinning in de Grand Prix van Hongarije in 2006. Dat is in deze sport een lange tijd. Het is daarom mooi om te zien dat Honda nu weer wint.”

“Het is dan ook jammer dat Honda nu weer vertrekt”, vervolgt Button, die het besluit wel goed kan begrijpen: “Ik weet ruwweg hoeveel er uitgegeven wordt en dat is ontzettend veel. Ik kan me dus indenken waarom je weg wilt uit de sport.”

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Button kritisch op voormalig werkgever: “Breuk met Honda was de makkelijke weg”