Het laatste formule 1 nieuws

Button onder de indruk van Verstappen: "Hij lijkt nog niet eens op de limiet te rijden"

Button onder de indruk van Verstappen: “Hij lijkt nog niet eens op de limiet te rijden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jenson Button is enorm onder de indruk van het tempo wat Max Verstappen en Red Bull Racing hebben laten zien tijdens de laatste vrije training in Bahrein. De voormalig Formule 1-coureur verwacht echter wel dat Mercedes terug zal klimmen.

Max Verstappen is dit gehele weekend al de dominante man geweest in Bahrein. De Red Bull-coureur sloot alle vrije trainingen af met de snelste tijd, en kon de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas met gemak achter zich houden. Jenson Button is dan ook enorm onder de indruk van de prestaties van Verstappen en Red Bull tot nu toe. “Ik denk dat we ons allemaal wel afvragen hoe dat zojuist is gebeurd”, zei Button tegenover Sky Sports. “Erg indrukwekkend.” Mercedes zal terugkomen

“Ten eerste omdat Max 1.3 seconden voorsprong heeft op zijn teamgenoot, Sergio Pérez, die absoluut niet traag is. Ten tweede, om zeven tienden voor Lewis Hamilton te staan. Ik kijk er echt naar uit om te zien of hij dat door kan zetten naar de kwalificatie”, vervolgt hij. Toch verwacht Button wel dat Mercedes tijdens de kwalificatie een stuk dichter bij zal komen. “Mercedes zal sneller zijn in de kwalificatie, wanneer de omstandigheden koeler zullen zijn. Maar Max zit er continu bovenop”, voegt hij eraan toe. Grote veranderingen

“In een jaar waarin we nauwelijks veranderingen hadden verwacht, krijgen we plotseling grote veranderingen. Red Bull zit opeens écht achter Mercedes en de auto ziet er ook geweldig uit.” Daar heeft hij ook nog een kanttekening bij. “Max lijkt helemaal niet op de limiet te zitten. Hij kan die auto echt laten gaan en er nog een goede ronde uit persen”, besluit Button.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Button onder de indruk van Verstappen: “Hij lijkt nog niet eens op de limiet te rijden”