Het laatste formule 1 nieuws

Button: "Toen zei ik: 'als ik niet hetzelfde behandeld word als Hamilton, ben ik weg'"

Button: “Toen zei ik: ‘als ik niet hetzelfde behandeld word als Hamilton, ben ik weg'”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2009 waren Brawn GP en Jenson Button de grote verrassingen in de Formule 1 . Het team, dat dat jaar het levenslicht zag na het vertrek van Honda, wist met Button naar de wereldtitel te snellen. Toch besloot de Brit om in aanloop naar 2010 de overstap te maken naar McLaren .

Toen hij dat bekend maakte binnen Brawn GP, werd hij voor gek uitgemaakt. “Men zei dat het een gestoorde keuze was om naast Hamilton te gaan rijden. Zelfs Ross Brawn zei het”, zo herinnert hij zich in The High Performance podcast. Zijn team nam het hem dan ook niet in dank af.

“Toen ik het vertelde aan Nick Fry (de toenmalige technische directeur, red.) begon hij gewoon tegen me te schreeuwen. Samen met Brawn was hij een van de bazen en ik herinner me dat hij gewoon ging schreeuwen nadat ik het hem had verteld. Ik begon te lachen, want het was heel oncomfortabel.”

“Ross Brawn was heel vriendelijk en zei: ‘ik denk dat je een grote fout maakt om het tegen Lewis op te nemen’. Ik had nog geen contract voor het daaropvolgende jaar en het voelde gewoon niet als de juiste plek voor mij, terwijl McLaren dat wel was.”

Toen hij niet veel later de McLaren-frabiek binnen liep, maakte hij meteen een punt, zo vertelt hij. “Ik weet nog dat ik daar binnenkwam en ik weet nog wat het eerste was dat ik zei tegen Martin Whitmarsh en Ron Dennis: ‘Mijn eerste vraag is, is dit Lewis team, of zal ik gelijk worden behandeld? Want als dat niet zo is, dan wil ik hier niet zijn.'”

Het werd hem gelukkig verzekerd dat hij gewoon de gelijke zou zijn van Hamilton. “Ze vertelden me dat alles 100% gelijk zou zijn tussen de twee coureurs. Toen zei ik ‘oke, dan kan ik nu starten’ en liep ik naar binnen, ontmoette ik iedereen en al heel stond ik er bij iedereen goed op”, aldus de wereldkampioen van 2009. Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Button: “Toen zei ik: ‘als ik niet hetzelfde behandeld word als Hamilton, ben ik weg'”