Het laatste formule 1 nieuws

Button: 'Verstappen houdt Hamilton geïnteresseerd in de Formule 1'

Button: ‘Verstappen houdt Hamilton geïnteresseerd in de Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jenson Button ziet Max Verstappen als een van de redenen waarom Lewis Hamilton in de F1 blijft en recent zijn contract bij Mercedes verlengde tot eind 2023.

Hamilton en Verstappen zijn in een titanenstrijd verwikkeld om de wereldtitel en zijn dit jaar bij vijf races wiel aan wiel gegaan, waaronder de eerste vier ronden. Het is een gevecht waar Hamilton volgens Button van houdt.

“Ik denk dat Lewis ervan geniet, hij geniet van het gevecht met iemand”, vertelde Button aan Sky Sports . “Hij weet hoe getalenteerd Max is en hoe goed Red Bull is.”

“Het is een spannend gevecht voor hem en dat is wat hem geïnteresseerd houdt in de F1 en waarom hij waarschijnlijk dit nieuwe contract voor de komende twee jaar tekende.”

Hamilton heeft 32 punten achterstand op Verstappen in de WK-stand voordat het circus begint aan het GP-weekend op Silverstone. Het is een race die Hamilton bijkans moet winnen om het momentum van het kampioenschap te veranderen. De laatste zege van de Brit dateert alweer van begin mei, toen hij de Spaanse GP op zijn naam schreef.

Button weet nog niet welke kant het op zal gaan dit weekend en in de rest van het seizoen. “Meestal denken we na drie of vier races in het seizoen dat het een Mercedes-kampioenschap wordt met waarschijnlijk Lewis Hamilton,” zei Button.

“Dit jaar wacht Lewis een uitdaging. Ik weet dat hij in het kampioenschap op dit moment achter staat op Max, maar ik heb het gevoel dat hij later in het jaar zal terugvechten.”

“Silverstone is een circuit waar hun auto heel goed werkt, dus het moet een heel close gevecht worden met Verstappens Red Bull”, voorspelt Button voor dit weekend.

Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Button: ‘Verstappen houdt Hamilton geïnteresseerd in de Formule 1’