Het laatste formule 1 nieuws

Callum Ilott maakt debuut in Formule 1: "Heb er vertrouwen in"

Callum Ilott maakt debuut in Formule 1: “Heb er vertrouwen in”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alfa Romeo heeft Callum Ilott gepresenteerd als kersverse tweede reservecoureur van het team. De jongeling, die wordt gezien als een groot talent, deelt dit seizoen samen met Robert Kubica deze taak.

Ilott zette afgelopen jaar een uitstekend seizoen neer met een tweede plaats in het eindklassement van de Formule 2 . Waar nummer één Mick Schumacher en nummer drie Yuki Tsunoda het jaar erna opschoven naar de Formule 1, kreeg Ilott geen stoeltje toebedeeld. Door deze kans lukt dat alsnog. Als reservecoureur maakt hij komend weekend al zijn debuut in de Formule 1 . Beide partijen zijn blij

Het talent is erg blij met de geboden kans. Zo vertelt hij in het persbericht: “De twee sessies die ik de afgelopen twee jaar met het team heb gehad zijn erg nuttig geweest om me te laten wennen aan de manier waarop een Formule 1-team werkt. Ik heb er vertrouwen in dat ik meteen aan de slag kan in mijn nieuwe rol als een van de reservecoureurs bij Alfa Romeo Racing ORLEN.”

Ook Frédéric Vasseur, CEO van Alfa Romeo, is tevreden. “Ik ben verheugd om Callum in ons team te verwelkomen. Zijn reis door de junior series is indrukwekkend geweest en hij is zonder twijfel een van de meest getalenteerde jonge coureurs in de gelederen. Hij heeft al eerder met ons samengewerkt en elke keer heeft hij een blijvende indruk achtergelaten dankzij zijn werkethiek en goede feedback, en ik twijfel er niet aan dat hij een positieve aanvulling zal zijn op Robert Kubica.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Callum Ilott maakt debuut in Formule 1: “Heb er vertrouwen in”