Het laatste formule 1 nieuws

Carey over Domenicali: "Het is fijn om hem als opvolger te hebben"

Carey over Domenicali: “Het is fijn om hem als opvolger te hebben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Chase Carey zal in januari afscheid nemen als baas van de Formule 1 . Hij wordt vervangen door Stefano Domenicali . Toch is Carey niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten.

De Amerikaanse Ier heeft het bedrijf gerund sinds de overname door Liberty Media . Hij kijkt met veel goede herinneringen terug op de jaren dat hij aan het roer van de sport stond. “Het was geweldig!” , zei Carey tegen Sky Sports . “ Het was anders dan wat ik tot nu toe in mijn leven heb gedaan. Het was bijzonder. Het is een bijzondere sport met ongelooflijke atleten die geweldige dingen doen. Het was fantastisch om daar een onderdeel van te zijn geweest.” “We hebben een fantastische toekomst voor ons”

De 66-jarige zakenman is ervan overtuigd dat hij de sport goed zal overdragen aan zijn opvolger, ondanks een moeilijk jaar. “Ik geloof dat we een fantastische toekomst voor ons hebben. Het is fijn om Stefano als opvolger te hebben. Hij kent de sport en de mensen en zal verder bouwen aan wat wij hebben gecreëerd.”

Carey zelf zal een helpende rol voor de Italiaan gaan bekleden in de overgangsperiode. “Ik zal niet helemaal vertrekken. Aan het einde van de dag moet Stefano zelf de beslissingen nemen. We hebben gepraat over waar zijn prioriteiten moeten liggen en we delen een visie over waar de Formule 1 naar toe moet. Ik wil helpen, maar niet in de weg staan” , sluit hij lachend af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Carey over Domenicali: “Het is fijn om hem als opvolger te hebben”

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de