Het laatste formule 1 nieuws

Carlin over Tsunoda: "Misschien heeft hij wel iets van Max Verstappen in zich"

Carlin over Tsunoda: “Misschien heeft hij wel iets van Max Verstappen in zich”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Trevor Carlin heeft heel veel vertrouwen in Yuki Tsunoda. De teambaas van de aanstaand AlphaTauri-coureur denkt dat het even kan gaan duren voordat Tsunoda gewend is, maar verwacht dat hij daarna mensen zal gaan verrassen.

Tsunoda maakt sinds 2019 onderdeel uit van het juniorenprogramma van Red Bull Racing, wat hem het afgelopen Formule 2-seizoen bij het team vanCarlin heeft gestald. Tsunoda deed in deze klasse uitstekende zaken en wist het in zijn debuut seizoen tot een prachtie derde plek in het klassement te schoppen. In 2021 zal Tsunoda de overstap maken naar de Formule 1, waar hij uit zal komen voor het team van AlphaTauri. Die overstap is een erg grote stap, maar wel een waar zijn teambaas bij Carlin alle vertrouwen in heeft. “De tijd zal moeten leren waar hij eindigt in de rangorde, maar ik denk dat hij een heel mooie toekomst voor zich heeft,” wordt Carlin geciteerd door Motorsport.com .

Artikel gaat verder onder video “Zolang hij niet overweldigd raakt door de F1-omgeving, zie ik geen reden waarom hij niet hetzelfde zou kunnen doen als Lando Norris ,” vertelt Carlin. Tsunoda heeft aanzienlijk minder ervaring in de autosport dan Norris, toch denkt Carlin dat hij er net zo klaar voor is als zijn voorganger. “De snelheid en het begrip van hoe je een racewagen moet besturen, dat is er. Ik heb goede hoop.” De Britse Formule 2-teambaas verwacht in de eerste races wel een aantal incidenten, maar denkt dat Tsunoda men daarna wel eens zou kunnen gaan verrassen.

“Misschien heeft hij wel iets van Max Verstappen in zich.” Volgens Carlin leert Tsunoda enorm snel en heeft hij ontzettend veel talent in zich. “Het is belangrijk om dat aan te passen aan ieder kampioenschap en daarmee verder te gaan.” De teambaas van Tsunoda doet dan ook een flinke voorspelling: “Als hij de Formule 1 net zo snel oppikt als de Formule 2, dan zal hij Pierre het vuur aan de schenen leggen zodra ze terugkeren in Europa,” aldus Carlin.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Carlin over Tsunoda: “Misschien heeft hij wel iets van Max Verstappen in zich”