Het laatste formule 1 nieuws

Carlos Sainz: "Leeftijd line-up Ferrari geen belangrijke factor"

Carlos Sainz: “Leeftijd line-up Ferrari geen belangrijke factor”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Ferrari F1 | Carlos Sainz jr. tijdens F1-test op Fiorano Het bijstellen van de verwachtingen, bij monde van teambaas Mattia Binotto , voor Ferrari in 2020 werd gevolgd door de feiten. 2020 werd een dramatisch seizoen voor Ferrari, waarin alleen Charles Leclerc er in slaagde om twee podiums te pakken. De Scuderia eindigde op de zesde plaats in het kampioenschap.

Maar nog voordat het seizoen in juli 2020 van start ging was al bekendgemaakt dat Sebastian Vettel het veld moest ruimen en werd vervangen door Carlos Sainz jr. Samen met Leclerc vormt hij de jongste line-up van Ferrari van de laatste vijftig jaar en dat werd gezien als schadelijk voor het Italiaanse Formule 1 -team.

De nieuwbakken Ferrari-coureur uit Madrid is het niet eens met de kritiek. “Eerlijk gezegd denk ik niet dat leeftijd op zich zo’n belangrijke factor is”, zei Sainz. “Ervaring in deze sport is in ieder geval waardevoller dan leeftijd.”

“Ik ben pas 26, maar ik heb al zes seizoenen in de Formule 1 gereden en heb voor drie verschillende teams gereden voordat ik bij Ferrari kwam. Charles is 23, maar hij staat op het punt aan zijn vierde seizoen in de Formule 1 en aan zijn derde jaar bij het team te beginnen, dus hij kent de auto en zijn weg in Maranello perfect.”

“Mijn punt is dat we, ondanks dat we de jongste coureurs in de Scuderia zijn in vele jaren, geen rookies meer zijn en dat we het belang en de verantwoordelijkheid van autorijden voor Ferrari begrijpen”, voegde de Madrileen eraan toe.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Carlos Sainz: “Leeftijd line-up Ferrari geen belangrijke factor”