Het laatste formule 1 nieuws

Carlos Sainz: “Wat ik bij McLaren heb gedaan kan ik ook bij Ferrari”

Carlos Sainz: “Wat ik bij McLaren heb gedaan kan ik ook bij Ferrari”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor Carlos Sainz is het als een droom die uitkomt, sinds 2021 is hij een Ferrari-rijder en aan het einde van de maand mag hij zijn eerste meters maken in een bolide van de legendarische renstal.

De Spanjaard zakt alvast af met de nodige adelbrieven naar Maranello want zijn vorige baas bij McLaren, Zak Brown, stelde niet lang geleden dat Sainz de verwachtingen bij zijn team overtroffen heeft.

“Na een moeilijk jaar bij Renault werd er van mij eigenlijk niet zoveel verwacht,” aldus Sainz op ‘Speedweek.’ “Mijn carrière was bij Toro Rosso goed begonnen, daar heb ik veel vooruitgang geboekt, maar bij Renault stagneerde het een beetje.”

“Daarna trok ik naar McLaren en vond ik weer stabiliteit en zelfvertrouwen, hun project op middellange termijn stelde me in staat om de volgende stap te zetten. Misschien heeft dat Zak Brown en Andreas Seidl enigszins verrast maar zelf wist ik wel dat die progressie nog in me zat.”

“Stabiliteit en vertrouwen zijn heel belangrijk, kijk maar naar Lewis Hamilton bij Mercedes. De Hamilton die in 2013 bij Mercedes heeft nog maar weinig overeenkomsten met de Hamilton die we vandaag zien. Max Verstappen heeft er in zijn eerste jaar bij Red Bull misschien ook niet alles uitgehaald, zoals hij dat nu wel kan. Daniel Ricciardo was in zijn tweede jaar bij Renault ook duidelijk beter, stabiliteit is noodzakelijk in de Formule 1.”

Hoewel hij benadrukt dat stabiliteit belangrijk is in de F1 stort Sainz zich toch in een nieuw avontuur bij Ferrari na een dramatisch jaar voor de legendarische Italiaanse renstal. Toch heeft hij niet getwijfeld om naar Maranello te trekken.

“Ik heb gereageerd zoals elke rijder op de grid,” gaat Sainz verder. “Met alle bewondering voor McLaren, als Ferrari aan de deur komt kloppen twijfel je niet.”

“Als ik me bij McLaren zo goed heb kunnen aanpassen, kan ik dat bij Ferrari ook. Ik heb mijn deel bijgedragen om bij McLaren een goede teamgeest te creëren met veel positieve energie. Waarom zou me dat bij Ferrari niet lukken? Ik hou van teambaas Mattia Binotto, ik hou van de mensen waar ik nu mee werk en ik hou van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Carlos Sainz: “Wat ik bij McLaren heb gedaan kan ik ook bij Ferrari”