Het laatste formule 1 nieuws

Catsburg en Dontje winnen op Daytona, drama voor Van der Zande

Catsburg en Dontje winnen op Daytona, drama voor Van der Zande

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wayne Taylor Racing heeft voor het derde jaar op rij de 24 uur van Daytona weten te winnen. Het team kon tijdens een zinderende ontknoping profiteren van een lekke band voor Renger van der Zande, die daardoor in het zicht van de haven een mogelijke zege in rook op zag gaan. Meer geluk was er voor landgenoten Nick Catsburg en Indy Dontje zij pakten de overwinning in respectievelijk de GTLM- en de GTD-klasse.

Van der Zande wist de afgelopen twee jaar nog met Wayne Taylor Racing te winnen op Daytona, maar desondanks werd het contract van de Nederlander aan het einde van het seizoen niet verlengd. De Amsterdammer vond uiteindelijk nieuw onderdak bij het grote Chip Ganassi Racing, dat dit jaar met een Cadillac terugkeert in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap en dit weekend in de eerste race meteen mee wist te vechten om de overwinning.

Samen met voormalig Formule 1-coureur Kevin Magnussen – die dit weekend debuteerde in de lange-afstandsracerij – en IndyCar-kampioen Scott Dixon reed Van der Zande een foutloze race, waarin een lekke achterband zo’n drie uur voor het einde eigenlijk het enige smetje was. Van der Zande reed het gat naar de leiders echter weer dicht, waardoor hij in het laatste uur samen met Filipe Albuquerque – uitgerekend de coureur voor wie hij deze winter plaats moest maken bij WTR – mocht gaan vechten om de overwinning. Lekke band

Na de laatste pitstops leek Van der Zande de snellere van de beide auto’s vooraan, totdat acht minuten voor het einde het noodlot toesloeg: opnieuw raakte de linker achterband van de Cadillac lek, waardoor de Nederlander de pits moest opzoeken en het bemachtigen van een derde Rolex op zijn buik kon schrijven.

Pas je cookie-instellingen aan om deze content te bekijken

Na het wegvallen van Van der Zande kon Albuquerque onbedreigd naar de zege rijden. Samen met teamgenoten Ricky Taylor, Alexander Rossi en Helio Castroneves bezorgde hij het team van Wayne Taylor Racing daarmee de derde zege op rij in de Rolex 24. Het markeerde de allereerste zege voor de Acura DPi. De ongelukkige Van der Zande moest genoegen nemen met een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Catsburg en Dontje winnen op Daytona, drama voor Van der Zande