Het laatste formule 1 nieuws

Centrum Zandvoort nog rustig, maar bezoekers genieten van sfeer

Centrum Zandvoort nog rustig, maar bezoekers genieten van sfeer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Raceliefhebbers, dagjesmensen, een groep ‘vergisbezoekers’ en ook dorpsbewoners genieten van het in racesferen verkerende centrum van Zandvoort. De vele extra grote terrassen zitten nog niet vol, maar de met oranje en zwart-wit geblokte racevlaggen versierde straten bieden genoeg om naar te kijken. “Beregezellig”, volgens een stel uit Barneveld.

De twee “Formule 1-fans sinds 1980” gaan zaterdag op dag twee van het evenement naar het circuit om de kwalificatie te bekijken. Terwijl de eerste vrije trainingen op het circuit worden verreden, zitten zij gehuld in Red Bull-kleding op een van de vele terrassen in de Haltestraat, inclusief Red Bull-parasol. “Dit hadden ze jaren eerder moeten doen”, klinkt het. “We zien alleen maar blije mensen.”

Aan de overkant van de straat zijn Yentl en Vincent uit Zandvoort bier aan het drinken. Veel meer staat niet op de planning de rest van de dag. Zij vinden het leuk wat er in hun dorp gebeurt. “Het is chaos en daar hou ik van”, zegt Vincent.

Iets verderop is de stemming minder goed. De vriendengroep van Pascal uit Haarlem dacht met hun weekendtickets vrijdag al het terrein op te mogen, maar daar stak de beveiliging een stokje voor. De kaarten zijn alleen geldig voor de zaterdag en zondag. “Nu dan maar dronken worden”, zegt een balende Pascal. Naar de vrije training wordt niet gekeken op de televisie in het café. “Dat ligt nog gevoelig.”

Reageer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Centrum Zandvoort nog rustig, maar bezoekers genieten van sfeer