Het laatste formule 1 nieuws

Chagrijn en cynisme bij Verstappen en Horner: ‘Denk dat ze bij Mercedes blij zijn met Bottas’

Chagrijn en cynisme bij Verstappen en Horner: ‘Denk dat ze bij Mercedes blij zijn met Bottas’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© EPA Het duurde even voordat de camerabeelden vanuit de auto van Max Verstappen konden worden getoond. Het perspectief van de Red Bull van de Nederlander was wel degelijk een heel interessante voor het in beeld brengen van het incident in de eerste bocht van de race. Maar een gedeelte van wat Verstappen op dat moment zei, moest worden vervangen door een pieptoon.

Zijn reactie was begrijpelijk. Terwijl hij zelf goed vertrokken was in de Hongaarse regen en snel de tweede plek overnam van Mercedes-coureur Valtteri Bottas, werd er plotseling vanaf rechts op hem ingereden. ,, What the fuck is er nu weer gebeurd!?’’, was duidelijk hetgeen hij op dat moment uitriep. Weer betalen we een heel hoge prijs voor een incident waaraan we zelf geen enkele schuld hebben. Christian Horner Het was ook niet de eerste keer in dit raceweekend dat hij in woede uitbarstte. Na afloop van de kwalificatie op zaterdag kon Verstappen zich ook niet inhouden. Net nadat hij op de Hungaroring was verslagen door zijn rivaal Lewis Hamilton en diens ploeggenoot Valtteri Bottas, kreeg hij het verzoek te filosoferen over wat er zou gebeuren als Hamilton en hij tijdens de race weer een wiel-aan-wiel-duel met elkaar uitvochten. Het maakte Verstappen nog chagrijniger dan hij al was. Vloekend verzocht hij de journalist te stoppen met zijn idiote vragen. Hij was er klaar mee. © Pool via REUTERS En hoezeer hij ook hoopte dat hij zijn frustraties een dag later zou kunnen omzetten in een overwinning, het chagrijn werd tijdens de Grand Prix van Hongarije alleen maar groter. Want doordat er in die eerste bocht op hem werd ingereden, was hij op slag kansloos voor de zege. Degene waarmee hij in aanraking kwam, was Lando Norris, maar de botsing werd veroorzaakt door Bottas, die van achteren op Norris inreed, waarna beide auto’s uit de bocht vlogen en daarbij niet alleen Verstappen, maar ook diens teamgenoot Sergio Pérez raakten. Met als resultaat dat Bottas, Norris en Pérez uitvielen en Verstappen met een zwaar gehavende auto verder moest.

,,Ik word er gewoon weer afgekegeld door een Mercedes-auto”, verzuchtte Verstappen na de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Chagrijn en cynisme bij Verstappen en Horner: ‘Denk dat ze bij Mercedes blij zijn met Bottas’