Het laatste formule 1 nieuws

Chandhok analyseert: 'Hier is het duidelijk dat Bottas voor Verstappen rijdt'

Chandhok analyseert: ‘Hier is het duidelijk dat Bottas voor Verstappen rijdt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zaterdag was niemand uit het Red Bull Racing-kamp blij met Yuki Tsunoda, die er in hun ogen voor zorgde dat Max Verstappen poleposition misliep in Mexico. Maar klopt dit wel? Voormalig Formule 1-coureur Karun Chandhok zoekt het uit.

De snelste rondes van Valtteri Bottas en Verstappen worden naast elkaar gezet en hoewel de twee bijna even snel lijken te zijn, zit er toch een verschil tussen. “Wanneer we de eerste chicane ingaan is het vrij duidelijk dat Bottas voorop ligt” , laat Chandhok weten bij Sky Sports F1 . Verstappen had Bottas niet verslagen

“Dus het antwoord op de vraag: zou Verstappen pole hebben gepakt? Momenteel is het nee. Bottas zit al op de kerbs en het is duidelijk zichtbaar dat Verstappen erachter zit” , vervolgt Chandhok. Pas na die bochten is het duidelijk dat Tsunoda en Perez naast de baan rijden waardoor Verstappen moet afremmen.

“Ik denk niet dat Max Bottas had verslagen. Zelfs als hij die twee auto’s niet voor hem had gehad” , besluit Chandhok. Naast Bottas was Verstappen ook niet snel genoeg om titelrivaal Lewis Hamilton te verslaan. Hierdoor start de Nederlander vanaf de derde plek.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Chandhok analyseert: ‘Hier is het duidelijk dat Bottas voor Verstappen rijdt’