Het laatste formule 1 nieuws

[CHECK] Latifi geeft zichzelf ruime voldoende voor debuutseizoen in F1

[CHECK] Latifi geeft zichzelf ruime voldoende voor debuutseizoen in F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nicholas Latifi is erg tevreden over zijn hoe zijn eerste zeventien races in de Formule 1 zijn verlopen. De Canadees geeft zichzelf een acht voor hoe hij het op de zondagen heeft gedaan. Maar de Williams-coureur ziet ook een groot verbeterpunt.

Latifi heeft niet het makkelijkste jaar uitgekozen om zijn debuut in de Formule 1 te maken. Nadat de start van het Formule 1-seizoen 2020 in het water was gevallen en het lange tijd onzeker was of er dit jaar überhaupt nog geracet zou worden, werden de wedstrijden in hoog tempo achter elkaar afgewerkt. Het maakte het leerproces er waarschijnlijk niet eenvoudiger op voor de enige debutant die in Oostenrijk aan de start kwam. Lees ook:

Eindrapport Nicholas Latifi: Meer dan dit zit er niet in Analyse: Vijf verliezers van het Formule 1-seizoen 2020 Williams moet ‘flink investeren’ om team er bovenop te krijgen

Latifi sloot het seizoen uiteindelijk af zonder punten en maakte geen enkel moment écht indruk. Toch geeft hij zichzelf een ruime voldoende voor zijn eerste zeventien wedstrijden in de koningsklasse. “Als het om de races gaat, dan geef ik mezelf een acht”, zei Latifi tegen onder andere Motorsport.com . “Natuurlijk valt er nog veel te verbeteren en nog veel te leren. Het was ook nog maar mijn eerste jaar in de Formule 1 en het gaat er behoorlijk anders aan toe dan in de Formule 2. Maar we hadden niet de makkelijkste auto om mee te rijden. Ik denk dat wij het in dat opzicht moeilijker hadden dan de anderen, dus geef ik mijzelf een acht.”

“Als we het over de kwalificatie hebben, dan geef ik me zelf waarschijnlijk een vijf”, vervolgt hij. “Het is geen geheim dat ik me op dat vlak nog moet verbeteren. In de kwalificatie is het zaak om alles samen te laten komen en dat is me afgelopen jaar vaker niet gelukt dan wel. Ik had het gevoel dat er nog veel meer uit zowel mezelf als de auto te halen viel.” Frustratie

Gevraagd waarom het in de kwalificatie niet lekker ging: “Om eerlijk te zijn zit daar een beetje de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina [CHECK] Latifi geeft zichzelf ruime voldoende voor debuutseizoen in F1