Het laatste formule 1 nieuws

Chinese Grand Prix-organisatie vraagt Formule 1-bazen om uitstel race

Chinese Grand Prix-organisatie vraagt Formule 1-bazen om uitstel race

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Autosport meldt namelijk dat de organisator officieel uitstel heeft aangevraagd bij de Formule 1 -bazen en dat hij zijn zinnen heeft gezet op een datum later op de Formule 1-kalender.

“Er is een kalender, maar het is alles behalve zeker dat er in het eerste jaar een race plaats zal vinden. We willen daarom de datum wisselen voor een plekje op de tweede helft van de Formule 1-kalender. Daar hebben we een verzoek voor ingediend”, zo vertelt de promotor Yibin Yang.

Het bevestigd wat deze website eerder al wist te melden. De eerste twee Grands Prix op de originele kalender zullen hoogstwaarschijnlijk niet plaatsvinden. Bronnen melden aan RacingNews365 dat Imola en Portugal de gaten op de kalender op zullen vullen.

Of er nog ruimte is voor een race in China in het tweede deel van het jaar is onduidelijk. Voor de Australische Grand Prix zou wel een plekje zijn gevonden, maar of er voor de race nabij Shanghai ook plaats is, lijkt allerminst zeker.

Hieronder vind je terug hoe de kalender er waarschijnlijk uit zal zien zodra de races in Australië en China officieel worden uitgesteld / afgelast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Chinese Grand Prix-organisatie vraagt Formule 1-bazen om uitstel race