Het laatste formule 1 nieuws

Christian Horner moet het rooien met 145 miljoen Dollar: "Het is een grote uitdaging om..."

Christian Horner moet het rooien met 145 miljoen Dollar: “Het is een grote uitdaging om…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-teams moeten vanaf dit jaar werken met een budgetplafond. In eerste instantie geldt een maximum van 145 miljoen dollar, maar dat bedrag zal de komende jaren nog zakken naar 135 miljoen dollar. Voor de kleine teams vormt het geen probleem, maar de topteams hebben flink moeten snijden. Voor Red Bull, waar Max Verstappen en Sergio Pérez actief zijn in 2021, was het in ieder geval een grote uitdaging. “Het is een grote uitdaging om binnen het budgetplafond te blijven, maar de hele organisatie heeft er goed op geanticipeerd”, zo geeft teambaas Christian Horner toe in een interview met Motorsport. “Het draait allemaal om efficiëntie en daar zijn Formule 1-teams de laatste jaren nou niet bepaald goed in geweest. Het was een uitdaging en het blijft constant een uitdaging, maar we gaan er goed mee om.”

Red Bull bespaart onder meer op de kosten door eigen mensen in te zetten in plaats van mensen van buitenaf in te huren. “We hebben op veel punten bezuinigd, maar de uitdaging zal er altijd blijven. In de Formule 1 wil je altijd meer , dus dit plafond heeft zeker zijn invloed op de uitgaven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Christian Horner moet het rooien met 145 miljoen Dollar: “Het is een grote uitdaging om…”