Het laatste formule 1 nieuws

Christian Horner over de aanval van Mercedes: "Het is een duidelijke strategie"

Christian Horner over de aanval van Mercedes: “Het is een duidelijke strategie”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit jaar speelt het gevecht tussen Mercedes en Red Bull zich niet alleen op de baan af. Het team van Toto Wolff speelt ook een strategisch spel. Zo was er de strijd van de Zilverenpijlen dat de Red Bull-achtervleugel te veel flex had. Daarna kwam het harde gevecht over de twee crashes die de coureurs van Mercedes veroorzaakten en daarbij Max Verstappen en Sergio Pérez uitschakelden. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het een strategie van haar rivaal om het team van de energiedrankenfabrikant te ontwrichten. “Ze hebben daar heel veel energie in gestoken, meer dan je zou verwachten”, zegt Christian Horner tegen het Engelse Autosport. “Het is een duidelijke strategie, maar ik denk dat het ook toont dat ze ons als bedreiging zien. En ik denk dat je iets goed doet als mensen beginnen te wijzen.”

Sinds jaren is er eindelijk een gevecht tussen twee teams in de Formule 1. Volgens de Red Bull-teambaas hebben de gelijkheden van de reglementen van 2020 naar 2021 het team geholpen, om het gevecht met Mercedes aan te gaan. “We hebben geprofiteerd van een zekere mate van continuïteit van de overdracht van componenten”, legt de Brit uit. “Ik denk dat het feit van de correlatie samen is gekomen, dat we begrepen waren onze problemen zaten en we in staat waren deze op te lossen. Ik denk dat dit het sleutelelement was, zeker in de eerste zes maanden van dit jaar. We maakten ons zorgen om de regels, waar ze een groot effect hebben op de auto’s met een hoge rake. Ik denk dat het een combinatie van dingen was. We waren in staat om wat problemen te begrijpen, waren in staat om veel van deze op te lossen en er een meer afgerond pakket van te maken.”

“Ik denk, gecombineerd met Honda die haar motoren naar voren trok die gepland waren voor 2022 naar dit jaar, in het laatste seizoen in de Formule 1 , wat een enorme inspanning van hun kant was. Het heeft er voor gezorgd dat alles samenkomt.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Christian Horner over de aanval van Mercedes: “Het is een duidelijke strategie”