Het laatste formule 1 nieuws

Christian Horner over het 2022-seizoen: "Iedereen begint met een schone lei, het zal fascinerend zijn om..."

Christian Horner over het 2022-seizoen: “Iedereen begint met een schone lei, het zal fascinerend zijn om…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull-teambaas Christian Horner wil graag zien welke teams de 2022-regels naleven, aangezien “het voor iedereen een schoon vel papier is” . Oorspronkelijk gepland voor dit jaar, koos de F1 ervoor om de introductie van belangrijke wijzigingen in de regelgeving uit te stellen tot 2022, deels vanwege de COVID-19-pandemie. De nieuwe auto’s van F1 zullen een aerodynamisch concept met ‘grondeffect’ en eenvoudigere voor- en achtervleugels hebben, naast vele andere veranderingen. Gehoopt wordt dat hierdoor auto’s veel beter kunnen volgen en op zijn beurt het wiel-aan-wiel racen wordt bevorderd. “Totaal andere filosofie” Horner verklaarde dat het een “totaal andere filosofie” is om aan te werken en benadrukte het belang van een efficiënte interpretatie van de regels om een ​​vliegende start te maken met rivalen. “Het niet vertrouwen op vleugels voor downforce vermindert het effect van ‘vuile lucht’, dat momenteel voorkomt dat achtervolgende coureurs te dicht bij de voorligger komen”, vertelde Horner in een bericht van RacingNews365.

Bestuursorgaan verscheurt alles…
“Doordat de auto’s gemakkelijker een voorligger kunnen volgen, zal dat het inhalen bevorderen en is het een totaal andere filosofie dan wat we nu hebben. Het bestuursorgaan verscheurt alles wat we de afgelopen vijf jaar hebben gedaan en legt budgetplafonds op om de kleinere teams te helpen. Het is een schone lei voor iedereen. Sommigen zullen het goed krijgen en anderen niet. Het zal fascinerend zijn om de resultaten bij de eerste tests in Spanje te zien voordat het seizoen begint. Meestal vindt iemand een andere interpretatie van de regels en krijgt daarmee een voorsprong. Je hoopt maar dat het jouw team is.”

De F1 onthulde een concept van de nieuwe 2022-auto’s tijdens de Britse Grand Prix, met recente berichten waarin staat dat Ferrari is afgeweken van het ontwerp van de showauto.

De Formule 1 onthulde voorafgaand aan de Britse Grand Prix een volledige versie van zijn 2022-conceptauto. Dus was het gewoon een grotere versie van het render- en windtunnelmodel dat we in 2019 zagen, of was er iets anders aan de hand? In deze video van ’the-race’ wordt uitgelegd waarom de F1 dit heeft gedaan, wat er is veranderd sinds we […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Christian Horner over het 2022-seizoen: “Iedereen begint met een schone lei, het zal fascinerend zijn om…”