Het laatste formule 1 nieuws

Christian Horner relativeert controverse Max Verstappen en Lewis Hamilton: "Het hoort gewoon bij de sport"

Christian Horner relativeert controverse Max Verstappen en Lewis Hamilton: “Het hoort gewoon bij de sport”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt Max Verstappen een waardige wereldkampioen ondanks de controversiële scènes bij de Grand Prix van Abu Dhabi. “Het ‘korte geheugen’ van fans en critici zullen ertoe leiden dat mensen het controversiële einde van het dramatische Formule 1-seizoen van 2021 snel vergeten”, aldus Red Bull-baas Christian Horner. Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi onder dramatische en controversiële omstandigheden zijn eerste wereldtitel veiliggesteld, nadat hij en zijn titelrivaal Lewis Hamilton vanuit een gelijke startpositie aan de seizoensfinale op het Yas Marina Circuit begonnen. De Nederlander passeerde de zevenvoudig wereldkampioen – die een groot deel van de race had gedomineerd – in de laatste ronde toen een late safetycar naar buiten kwam na een crash van Nicholas Latifi, waardoor Verstappen de pits kon bezoeken en zijn banden kon verwisselen, waarna het momentum in zijn voordeel draaide. De 24-jarige passeerde daarna al heel snel de Brit in de shootout van één ronde en hij behield zijn eerste plaats om het daarmee zijn eerste kampioenschap van zijn carrière veilig te stellen. Christian Horner (rechts) over Max Verstappen: “Max is een zeer verdienstelijke wereldkampioen, daar zijn we ongelooflijk trots op!” Mercedes woedend op Masi
De woede van Mercedes was grotendeels gericht op FIA-racedirecteur Michael Masi, nadat hij had besloten om auto’s niet achter de safetycar de race te laten beëindigen, zoals traditie. Masi veranderde van gedachten en de laatste ronde werd een regelrechte confrontatie tussen Hamilton en Verstappen. De epische maar controversiële afsluiting van de race en dus van het seizoen, wordt nog steeds agressief betwist door fans, maar Horner gelooft dat mensen uiteindelijk weer verder zullen gaan. “Mensen in deze branche hebben zo’n kort geheugen”, zei Horner, geciteerd door GPFans. “We zijn zelfs vergeten wat er eerder in het jaar allemaal is gebeurd. Het was ook zo’n lang wedstrijdseizoen. Max is absoluut een verdienstelijke wereldkampioen. Als je naar het kampioenschap als geheel kijkt, zorgden de gebeurtenissen in Abu Dhabi natuurlijk ontzettend veel commentaar, maar dat gebeurt nou eenmaal altijd in deze sport.

Veel pech en veel geluk
“Vorig jaar (2021, red.) hebben we veel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Christian Horner relativeert controverse Max Verstappen en Lewis Hamilton: “Het hoort gewoon bij de sport”