Het laatste formule 1 nieuws

Ciao Rossi: 'Motorsport neemt afscheid van een icoon, gelukkig in levende lijve'

Ciao Rossi: ‘Motorsport neemt afscheid van een icoon, gelukkig in levende lijve’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valentino Rossi AFP Wie denkt aan grootheden van de popmuziek, denkt algauw aan Michael Jackson of Prince. Bij de beste voetballers aller tijden zal gedacht worden aan Johan Cruijff of Diego Maradona. En wie denkt aan de beste motorcoureurs aller tijden, komt ongetwijfeld uit bij Valentino Rossi.

“Hij is een fenomeen. Hij heeft deze sport groot gemaakt”, zegt oud-coureur Jurgen van den Goorbergh over Rossi. De 42-jarige Italiaan staat aan de vooravond van zijn 432ste en laatste Grand Prix, zondag neemt hij in Valencia definitief afscheid van zijn geliefde sport.

Van den Goorbergh, de laatste Nederlander die een volledig seizoen reed in de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport, streed in 2001 en 2002 tegen Rossi en spreekt vol bewondering over de Italiaan. Duizelingwekkende cijfers

Met negen wereldtitels, 115 Grand Prix-overwinningen en 199 podiumplaatsen is dat ook logisch. Het zijn duizelingwekkende cijfers die ‘The Doctor’ in zijn carrière bij elkaar heeft gereden.

Ook Formule 1-coureur Lewis Hamilton zal Valentino Rossi gaan missen. Dit artikel bevat een video. 1:02 Hamilton looft afzwaaiende Rossi: ‘Hij is een legende’ Deze video is alleen in Nederland te bekijken. Motorsportcommentator Hans van Loozenoord volgt Rossi al diens hele carrière en spreekt van een publiekslieveling. “Iedereen houdt van die man. Niet alleen raceliefhebbers, maar ook de omaatjes en moeders thuis.”

Met een vriendelijke uitstraling en een flinke dosis zelfvertrouwen tovert Rossi volgens Van Loozenoord bij menig fan een glimlach op het gezicht.

Maar het is niet alleen de charme die Rossi groot maakt. Volgens Van Loozenoord en Van den Goorbergh is hij ook een vechter op de baan en kan hij bikkelhard zijn. “Vooral voor zijn directe concurrenten. Die hebben wel gezweet met hem”, weet Van den Goorbergh. Pure finesse

Rossi is volgens Van den Goorbergh niet vies van psychologische oorlogsvoering. “Hij kan iedereen opzetten tegen zijn concurrent.” Maar waar Rossi voor- en achteraf het vuurtje kan opstoken, daar gedraagt hij zich op de baan vaak voorbeeldig.

“Hij rijdt heel clean”, zegt Van Loozenoord . ” Hij heeft een mooie en rustige rijstijl. Hij rijdt op talent en zijn gevoel met een motorfiets is uniek. Pure finesse”, vult Van den […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ciao Rossi: ‘Motorsport neemt afscheid van een icoon, gelukkig in levende lijve’