Het laatste formule 1 nieuws

Circuit-directeur Silverstone: "Dat was gewoon ik die ondeugend genoeg was"

Circuit-directeur Silverstone: “Dat was gewoon ik die ondeugend genoeg was”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat bekend werd dat door het coronavirus niet alle Grands Prix door konden gaan, begon de Formule 1 met het denken in oplossingen om toch zoveel mogelijk races te kunnen rijden in een verkorte kalender. Eén van die oplossingen was een tweede race op Silverstone in de tegengestelde richting. Silverstone-directeur Stewart Pringle zegt nu echter dat daar nooit sprake van is geweest. Meerdere ideeën voor tweede race

Er werden meerdere opties geëvalueerd. Naast het lange Grand Prix circuit heeft Silverstone nog twee andere layouts waar aan gedacht werd voor de tweede race: Het internationale circuit en het nationale circuit. Het laatste idee was om in tegengestelde richting te gaan rijden.

“Nou, het was niet echt een serieus idee, want Silverstone gaat over het Grand Prix circuit, je kunt niet andersom” , zegt Pringle tegen Motorsport.com . Lees meer

Naamsbekendheid was belangrijk

“Dat was gewoon ik die ondeugend genoeg was om niet snel genoeg een journalist uit te schakelen, maar dat was geweldig, want dat ging drie of vier weken door en daardoor bleef onze naam daarbuiten” , vervolgt Pringle.

Pringle zegt ook dat het idee om op de internationale of nationale baan nooit echt een serieus idee was. Volgens hem mis je dan de helft van alle goede bochten en verandert de layout niet veel voor de bochten die je nog overhoudt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Circuit-directeur Silverstone: “Dat was gewoon ik die ondeugend genoeg was”