Het laatste formule 1 nieuws

Circuit Zandvoort positief over nieuw onderzoek

Circuit Zandvoort positief over nieuw onderzoek

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De rechtbank heeft een nieuw onderzoek ingesteld over de stikstofuitstoot gedurende de Formule 1-races. En Circuit Zandvoort is daar hartstikke positief over.

Voor liefhebbers van de Formule 1 is het natuurlijk geweldig dat de koningsklasse van de autosport terugkeert naar het circuit van Zandvoort. Een keer een demootje met een F1-wagen is leuk, maar het is veel mooier om er 20 tegelijk te zien.

Helaas is niet iedereen er zo positief over en dat resulteerde in een aantal rechtszaken tegen het circuit. Zo zou het broed- en leefgebied van de rugstreeppad en de zandhagedis worden aangetast. En ook zou de stikstofuitstoot ‘dramatisch’ te hoog worden. Nieuw onderzoek nodig

De uitspraken in deze zaken zouden op 12 augustus worden gedaan, maar de rechtbank wil nu dat er meer onderzoek wordt gedaan. Niet naar die kruipende beestjes in de duinen, maar wel naar de uitstoot.

Dat onderzoek moet binnen drie maanden klaar zijn, dus na de race op 5 september. Circuit Zandvoort positief, milieuorganisaties niet

Het betekent dus dat de uitspraak in deze zaak na het raceweekend komt. Zodoende is er voor de racefan niets te vrezen. De race op het circuit van Zandvoort gaat gewon door. Althans, hij wordt niet vanwege deze reden afgelast, dat lijkt me veiliger om te zeggen met het oog op de corona.

Waar het om gaat, zijn de toekomstige races. Als blijkt dat de stikstofuitstoot echt veel te hoog is tijdens een race, kan dat wel eens problemen opleveren voor de jaren die komen.

Volgens de milieuorganisaties stijgt de uitstoot met 15% en dat is echt te veel, vinden zij. Ze noemen het ‘desastreus’ voor het aanggrenzende Natura 2000-gebied.

Maar volgens het circuit is dat helemaal niet het geval. De auto’s zijn immers hybride en veel zuiniger dan vroeger. Aldus WC-Eend het circuit van Zandvoort. Uitspraak is dus later De uitspraak over de stikstofuitstoot is inderdaad dus pas een stuk later. Drie maanden na nu sowieso. De zaken over die kikker met die streep op zijn rug en die strandsalamander zijn wel op 12 augustus.We kunnen niet wachten! Ook interessant!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Circuit Zandvoort positief over nieuw onderzoek