Het laatste formule 1 nieuws

Circuit Zandvoort ziet onderzoek rechtbank over stikstofuitstoot positief in

Circuit Zandvoort ziet onderzoek rechtbank over stikstofuitstoot positief in

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voorzitter E. Jochem voorafgaand aan de behandeling van het beroep van Stichting Duinbehoud tegen Circuit Park Zandvoort over het organiseren van de Formule 1. © ANP Het Circuit Zandvoort is hoopvol over het onderzoek naar de stikstofuitstoot rond Formule 1, dat de rechtbank dinsdag heeft ingesteld. Dat meldt NH Nieuws .

Deze week werd het onderzoek naar de uitstoot heropend door de rechtbank. De kwestie wordt nu bekeken door een gerechtelijke onderzoeksorganisatie. Milieugroeperingen hadden de zaak aangespannen tegen de provincie, omdat volgens hen de stikstofuitstoot te veel stijgt.

De provincie en het circuit zeggen dat de hoeveelheid stikstof juist daalt. Zo zou blijken uit een rapport dat het circuit heeft opgesteld voor het verlenen van de vergunning. Het rapport is gebaseerd op uitstootgegevens in het verleden. ,,Het is algemeen bekend dat de inmiddels hybride F1-auto’s alleen maar zuiniger en schoner zijn geworden in de afgelopen 30 jaar‘’, zegt de woordvoerder.

Marc Janssen van Stichting Duinbehoud, de aanspanner van de zaak, heeft dubbele gevoelens over de uitspraak van de rechter zo zei hij gisteren al. ,,Het is goed dat de rechter nog eens een keer gedegen onderzoek laat doen naar de stikstofuitstoot. Er wordt echt serieus naar gekeken. Aan de andere kant kan de uitspraak nu maximaal drie maanden duren. Dat gaat toch allemaal wat traag. We hadden natuurlijk gehoopt dat dat nog voor de Formule 1 het geval zou zijn, maar nu wordt het er waarschijnlijk overheen getild.‘’

Het onderzoek heeft daarom ook hoogstwaarschijnlijk geen gevolgen voor de Formule 1 dit jaar. Mocht de rechter de provincie terugfluiten, dan kan de uitspraak wel gevolgen hebben voor latere races. In deze tijd kan iedereen wel wat extra ontspanning gebruiken. Maak voordelig kennis met een blad naar keuze. Je hebt al een proefabonnement voor 10,- Stopt vanzelf.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Circuit Zandvoort ziet onderzoek rechtbank over stikstofuitstoot positief in