Het laatste formule 1 nieuws

Climax in Formule 1: dit moet Verstappen doen om wereldkampioen te worden

Climax in Formule 1: dit moet Verstappen doen om wereldkampioen te worden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton klapt voor Max Verstappen na diens zege in Zandvoort De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 nadert zijn zinderende ontknoping. Na de soepele zege van wereldkampioen Lewis Hamilton in Qatar bedraagt de voorsprong van Max Verstappen in de WK-stand acht punten, met nog twee races voor de boeg.

Wat moet er gebeuren wil Verstappen zijn allereerste wereldtitel binnenhalen? We werpen een blik op het programma en de scenario’s.

Welke races staan er nog op het programma?

Komend weekeinde kunnen de coureurs even uitblazen, want de eerstvolgende grand prix is over twee weken: op zondag 5 december wordt – voor het eerst – de Grote Prijs van Saudi-Arabië verreden. De start op het circuit van Jeddah is om 18.30 uur, dus dat belooft een heerlijk avondje te worden.

Een week later, op 12 december om 14.00 uur, wordt het Formule 1-seizoen afgesloten met de Grote Prijs van Abu Dhabi. Vorig seizoen leidde Verstappen die race van start tot finish en werd Hamilton derde. Maar resultaten uit het verleden bieden zoals bekend geen garantie.

Hoe staat het ervoor met de puntentelling?

Na de Grote Prijs van Mexico had Verstappen 19 punten meer dan Hamilton, maar die voorsprong is – mede dankzij een nieuwe snelle Mercedes-motor – teruggelopen tot acht punten. Stand Formule 1 coureurs per 21-11 NOS De winnaar van een grand prix verdient 25 punten. Voor de nummer twee zijn 18 punten weggelegd, de nummer drie krijgt 15 punten. De nummer vier kan 12 punten bijschrijven en dat loopt dan in stapjes van 2 terug tot 1 punt voor de nummer tien.

Bovendien is er een extra bonuspunt voor de coureur die de snelste ronde weet te noteren, mits hij in de top-10 eindigt. En dat is zeker in dit bloedstollend spannende seizoen van belang. Stand Formule 1 teams per 21-11 NOS Kunnen Verstappen en Hamilton ook gelijk eindigen en delen ze dan de titel?

Nee, er kan maar één wereldkampioen zijn. Bij een gelijke eindstand in punten gaat het erom wie de meeste races heeft gewonnen. Dit seizoen staat Verstappen op 9 overwinningen en Lewis Hamilton op 7. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Climax in Formule 1: dit moet Verstappen doen om wereldkampioen te worden