Het laatste formule 1 nieuws

Cognizant wordt titelsponsor van Aston Martin F1 team

Cognizant wordt titelsponsor van Aston Martin F1 team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Cognizant is een strategische samenwerking aangegaan met Aston Martin. Als nieuwe titelsponsor en innovatiepartner keert de wereldwijde ICT-dienstverlener samen met het iconische Britse automerk na zestig jaar terug naar het Formule-1 strijdtoneel.

Onder de naam ‘Aston Martin Cognizant Formula One™ Team’ wordt het nieuwe raceteam een uithangbord voor het Britse exclusieve automerk. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en meermalig podiumkandidaat Lance Stroll worden de twee coureurs die zullen gaan rijden voor het nieuwe formule-1 team.

Als kersverse sponsor en digitale transformatiepartner zal Cognizant Aston Martin de komende jaren gaan ondersteunen. De meerjarige samenwerking moet een impuls van energie geven aan de terugkeer van Aston Martin in de Formule 1. Cognizant versterkt het team met hoogwaardige IT-infrastructuur en softwareoplossingen. De sponsoring van het team door Cognizant is niet enkel van financiële insteek, het behelst ook belangrijke IT-ondersteuning van systemen. Racing Point F1 teambaas Otmar Szafnauet laat weten: “Innovatie en technologie zijn de pijlers van een F1-team en deze samenwerking is meer dan enkel branding. Met onze nieuwe fabriek in aanbouw zal de expertise van Cognizant waardevol zijn voor al onze IT-operaties en een bijdrage leveren aan onze prestaties op het circuit.”Lawrence Stroll, voorzitter van het Aston Martin Cognizant Formula One™ Team, is blij met de terugkeer van Aston Martin op het F1 strijdtoneel: “De terugkeer van Aston Martin in Formule 1, na ruim zestig jaar, is een mijlpaal in de historie van de sport. Iedereen weet waar Aston Martin voor staat. Door aan Formule 1 mee te doen, brengen we de kernwaarden van het merk naar nieuwe plaatsen. We bouwen daarbij verder op de basis die vorige teams bouwden.”

Hij vult aan: “We zijn er trots op dit avontuur samen met Cognizant aan te gaan. Met de technische uitdagingen van de digitale revolutie kunnen we ons geen geschiktere, waardevollere partner voorstellen. Samen maken we Aston Martin één van de beste teams in de sport”.

Ook voor Cognizant biedt het partnership met het automerk een mooie kans. CEO Brian Humphries kijkt uit naar de uitdaging: “We hebben er ontzettend veel zin in als titelpartner bij het Aston Martin Cognizant Formula One™ Team aan te sluiten. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Cognizant wordt titelsponsor van Aston Martin F1 team