Het laatste formule 1 nieuws

Column: Een samenwerking tussen Red Bull, Honda en Audi? Waarom niet!?

Column: Een samenwerking tussen Red Bull, Honda en Audi? Waarom niet!?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Het is ook niet bekend wat Red Bull gaat doen als de engine freeze -regels, waarover uiterlijk op 21 februari gestemd moet worden, toestaan dat motorfabrikanten in 2022 hun laatste upgrade mogen doorvoeren. Honda verlaat na 2021 de Formule 1 en dat houdt dus in dat Red Bull concreet gezien – omdat er nog geen duidelijkheid is over hoe de engine freeze wordt ingevoerd – op dit moment nog steeds met lege handen staat.

De hamvraag is natuurlijk hoe rekbaar is het akkoord tussen Red Bull en Honda. Is Honda bereidt om eventueel ook nog na 2021 een extra upgrade te leveren, staat Red Bull dan met alsnog met lege handen of zoeken ze daarvoor nog naar een partner? Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto Motor und Sport is er vanuit Audi interesse getoond om aan het lijstje met motorfabrikanten in de Formule 1 te worden toegevoegd.

En dat zou dan volgens AMuS ook de reden geweest dat het akkoord tussen Red Bull en Honda zolang op zich liet wachten. Honda wil onder geen beding dat hun data en kennis zomaar bij een concurrent belandt. De Japanse autofabrikant heeft over de afgelopen jaren honderden miljoenen, zo niet miljarden dollars in hun F1-project als motorleverancier gestoken en wil daarvan zoveel mogelijk terugzien.

Wanneer Honda de Formule 1 eind 2021 verlaat gaan de investeringen met de jaren uiteindelijk in rook op. Er resten ons dan alleen nog de herinneringen van de zeges van Max Verstappen en Pierre Gasly , en wat er mogelijk in 2021 nog bij komt. Maar daar blijft het dan ook bij. Dus een samenwerking tussen Red Bull, Honda en Audi is helemaal geen rare gedachten. Op die manier ronkt het geluid van de aan Honda gelieerde F1-motor tenminste nog drie jaar langer door, tot en met 2024.

Volkswagen-topman Herbert Diess, die in juli 2020 het stokje als CEO van Volkswagen AG heeft overgedragen aan Ralf Brandstätter, heeft in de nazomer van 2020 duidelijk te verstaan gegeven dat Volkswagen in de richting van de Formule 1 kijkt. Audi, wat door de bronnen van AMuS in verband is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Column: Een samenwerking tussen Red Bull, Honda en Audi? Waarom niet!?