Het laatste formule 1 nieuws

Column | F1 2021 wordt een belangrijk jaar voor...Alpine F1 Team

Column | F1 2021 wordt een belangrijk jaar voor…Alpine F1 Team

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

2021 moest een groots jaar worden voor de Formule 1 , misschien wel het grootste van een generatie. Het regel- en reglementeringsboek werd opgesteld voor een herdruk, zodat Liberty Media de eerste vruchten van hun overnameovereenkomst zou plukken, maar die vruchten zullen bedekt blijven terwijl de coronaviruspandemie de wereld in haar greep houdt.

Toch heeft de F1 in 2021 genoeg verhalen voor de fans om zich aan vast te klampen. In deze serie op GPblog, nemen we een kijkje naar wie er een belangrijk jaar voor zich heeft in de Formule 1. Dit keer: Valtteri Bottas. Deze serie bevatte eerder Lando Norris ( klik hier ) en Valtteri Bottas ( klik hier ). Een groots 2021

Renault , nu bekend als Alpine F1-team, heeft een belangrijke twaalf maanden voor de boeg. Alonso voegt zich weer bij het team om dezelfde formidabele line-up te vormen die back-to-back wereldtitels heeft gewonnen.

Natuurlijk is de focus op 2022 ook voor Alpine van groot belang, maar het Franse team heeft veel onafgemaakte zaken met hun huidige auto. En ze hebben nog veel te leren, vooral omdat ze een nieuw hoofdstuk beginnen. Herinner je je dat vijfjarenplan?

Het vijfjarenplan liep af in december 2020. Ze hadden gepland om te vechten voor het wereldkampioenschap toen ze slechts een kleine kans hadden om best of the rest te worden. Om eerlijk te zijn, kwamen ze 21 punten tekort op McLaren voor de derde plaats.

In de loop van het jaar heeft Renault drie podia gepakt. Twee voor Daniel Ricciardo en één voor Esteban Ocon . Maar dat weerhield het team niet van een vijfde plaats in het kampioenschap. Een flinke stap terug als je bedenkt dat ze in 2018 als vierde zijn geëindigd. Het is ook de moeite waard om te kijken naar de plotselinge ondergang van Ferrari in 2020. Dit opende een extra plaats aan de top. Genoeg over het verleden, hoe zit het met de toekomst?

Om te beginnen moeten ze bewijzen dat ze nog steeds vooruitgang boeken. Op circuits met een hoge vermogensbehoefte heeft Renault goede resultaten geboekt.

In België scoorde het team 23 punten. In Sakhir […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Column | F1 2021 wordt een belangrijk jaar voor…Alpine F1 Team