Het laatste formule 1 nieuws

Column: F1 neemt onverantwoord risico met verschuivingen kalender

Column: F1 neemt onverantwoord risico met verschuivingen kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Goed, wie dacht dat het Formule 1-seizoen 2021 wel een ‘normaal’ verloop zou kunnen krijgen, omdat we toch gaan vaccineren en we het coronavirus inmiddels wel zo’n beetje onder controle lijken te hebben, komt bedrogen uit.

Het enthousiasme waarmee vertrekkend CEO Chase Carey afgelopen december de 23 races tellende F1-kalender van 2021 aankondigde is inmiddels redelijk getemperd. We zouden op 21 maart naar Melbourne gaan, om daar het ruw verstoorde feestje van vorig seizoen in te halen, maar de Grand Prix van Australië werd dinsdag officieel verplaatst naar november. Een niet al te gelukkige keuze, maar daar kom ik zo op.

Vervolgens zouden we afreizen naar Bahrein en godzijdank, de oliesjeiks ter plaatse hebben nog maar eens met de hand over het hart gestreken en faciliteren opnieuw een race zonder publiek, net als in november en december dus. En passant krijgen ze ook nog eens de wintertest, want waarom zou je om de hoek in Barcelona testen als het ook in Bahrein kan? Als derde race van 2021 stond trouwens de Grand Prix van China gepland… U raadt het al, ook door deze race is voorlopig een streep gezet. Voorlopig, want een nieuwe datum is nog niet zo 1-2-3 gevonden. Oh, en die geplande race in Vietnam? Juist, die komt er ook al niet, want corruptie en zo.

In allerijl heeft de Formula One Management – tegenwoordig onder leiding van Stafeno Domenicali die zich zijn start bij de organisatie vast anders had voorgesteld – Imola uit de hoge hoed getoverd. Ook vorig jaar was men in Emilia-Romagna op de afspraak toen de sport een noodkreet om beschikbare circuits deed uitgaan. Geen publiek, geen inkomsten, wel goodwill kweken en mogelijk in de toekomst weer geregeld als Grand Prix van San Marino op de kalender. Dat is het devies van het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. In datzelfde licht kunnen we binnenkort het persbericht verwachten dat Portimao ook is toegevoegd aan de kalender, als vervanger van China. Over Portugal dan wel de Portugese taal gesproken: of de Braziliaanse Grand Prix dit jaar doorgaat is ook nog maar de vraag. De Braziliaanse media staan bol […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Column: F1 neemt onverantwoord risico met verschuivingen kalender