Het laatste formule 1 nieuws

Column | Formule 1 moet deze lessen trekken uit de Coronavirus pandemie

Column | Formule 1 moet deze lessen trekken uit de Coronavirus pandemie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgezien van een onderbreking van vier maanden bij de start van het seizoen 2020, heeft de Formule 1 de wereldwijde pandemie van het coronavirus goed doorstaan. Het F1-circus reist nog steeds kriskras over de wereld, zij het met een aantal wijzigingen van locatie, in wat de meest succesvolle wereldwijde reeks evenementen is sinds maart 2020. De Grand Prix van Oostenrijk van dit weekend is de 26e en laatste race die in een periode van 12 maanden plaatsvindt.

In die periode van 12 maanden is de actie op het circuit opgelaaid met verrassende winnaars, verrassende podiumplaatsen en nu een titelgevecht in 2021. En dat alles met de regel- en regeldruk van 2022 om de hoek. Dat is voor een groot deel te danken aan de opkomst en ondergang van een aantal teams in de paddock en de verbeteringen die Red Bull Racing de voorbije winter heeft doorgevoerd.

Maar Ross Brawn, Liberty Media, Chase Carey , Stefano Domenicali, de FIA en hun respectievelijke teams verdienen ook veel lof voor het feit dat ze de show op de baan hebben gekregen. En dat moet worden uitgebreid tot de ingenieurs, coureurs, teamleden, marshals en ambtenaren voor het krijgen van daar in alle voor het doel van entertainment. Hopelijk kunnen de fans, naarmate de sport zich verder ontwikkelt, weer volledig naar alle circuits en kunnen alle andere beperkingen waar mogelijk worden opgeheven.

Door de periode van het coronavirus zijn er veel onverwachte positieve dingen ontdekt in de F1 als gevolg van de gedwongen veranderingen die zijn doorgevoerd. Sommige daarvan moeten keer op keer worden benut wanneer de wereld terugkeert naar een vorm van normaliteit. Hier zijn lessen F1 moet leren. Opinie | Lessen die F1 moet leren

De F1 paddock blijft deze week stilstaan. Back to back races vinden plaats op de Red Bull Ring in Oostenrijk. In de recente geschiedenis vond dit voor het eerst plaats in 2020 en hetzelfde zal weer gebeuren in 2021.

Als Liberty Media het huidige schema van 23 Grands Prix echt wil uitbreiden, dan is dit een optie om in de toekomst te herhalen. Twee back-to-back races in Silverstone, Spa Francorchamps, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Column | Formule 1 moet deze lessen trekken uit de Coronavirus pandemie