Het laatste formule 1 nieuws

Column | Over rare acties van de ASO gesproken... Die Formule 1-start, weet je nog?!

Column | Over rare acties van de ASO gesproken… Die Formule 1-start, weet je nog?!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Onze redacteur dacht door het verwijderen van de Tour de Tietema-video’s door de ASO terug aan een ander dieptepunt uit de historie van het wielrennen… (en hij denkt er meteen de échte reden voor het verwijderen van de video’s mee gevonden te hebben!)

Tour-organisator ASO maakte zichzelf gisteravond compleet belachelijk door de video’s van het YouTube-account van Tour de Tietema te blokkeren . In de video’s voeren Bas, Josse en Devin creatieve ideeën uit die een heel jong, nieuw publiek aanboren voor de ons zo geliefde wielersport. Probleem voor de drie: de ASO verdient er – direct – niks aan (indirect natuurlijk wel, want meer mensen geïnteresseerd in de Tour, maar Prudhomme kan schijnbaar niet verder kijken dan z’n Franse wijsneus lang is..)

En dus volgde een block. Weg beelden van de recordwheelie van Walscheid ( hier nog wel te zien ), weg beelden van de Swapfiets-beklimming van de Ventoux door Bas. Weg lachende renners die de acties van Tietema en consorten zeer waarderen. Kortom: weg unieke content (zoals dat dan heet) die ons een heel andere kant van de Tour de France laat zien.

Met die constatering heb ik denk ik ook de échte reden gevonden voor het laten verwijderen van de video’s. Tuurlijk, de kassa rinkelt er dus niet meteen door bij de Fransen. Maar ik denk ook dat ze jaloers zijn bij de ASO.

Daarvoor moeten we even terug naar 2018, toen etappe 17 net als vandaag ook finishte op de Col du Portet. Om die finish gaat het niet. Het gaat om de start. De hoge heren bij de ASO hadden namelijk na zes flessen rode wijn een een kaasplankje met daarop een ferm stuk spacebrie (de Franse variant van spacecake; een Frans kaasje met wat wiet erin) het lumineuze idee daar eens een keer wat aparts mee te doen.

Het bleek het slechtste idee ooit – en nu zeg ik in het kader van een columnesque overdrijving wel vaker dat iets ‘het slechtste ooit’ is, maar dit was het denk ik echt… Ze lieten de renners in Bagnères-de-Luchon namelijk starten in een Formule 1-opstelling. Het zou een enorm […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Column | Over rare acties van de ASO gesproken… Die Formule 1-start, weet je nog?!