Het laatste formule 1 nieuws

Column Sirotkin: ‘Bottas mist het zelfvertrouwen om met Hamilton en Verstappen te vechten’

Column Sirotkin: ‘Bottas mist het zelfvertrouwen om met Hamilton en Verstappen te vechten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes was nagenoeg perfect dit weekend en daarmee heeft laten zien waarom het al jaren aan de top staat van de Formule 1. Onze columnist Sergej Sirotkin buigt zich over de Grand Prix van Portugal en ziet een verminderd zelfvertrouwen bij Valtteri Bottas, legt de moeilijkheid van de wind uit en waarom teams daar in de simulator lastig op in kunnen spelen.

In dit weekend hebben we kunnen zien waarom Mercedes zoveel heeft gewonnen. Ik denk overigens niet dat de auto zelf zoveel sneller was dan de Red Bull, al was Mercedes op dit circuit meer de gelijke dan op de vorige twee. Maar het zit ook in de benadering van het weekend, op de cruciale momenten maakten ze bij Mercedes geen fouten. Red Bull heeft daarentegen niet het maximale uit de auto gehaald, denk ik. Dat is nog een leermoment voor hen, dat kan je je niet veroorloven in zo’n titelrace.

Lees ook: De opvallendste boordradio’s van de GP van Portugal: ‘Ah, deze verdomde idioot’

Wie écht sneller was, is nog steeds niet te zeggen. Oké, Max Verstappen had dat geschrapte rondje in Q3, maar Lewis Hamilton had een superronde in Q2 die nóg sneller was. Verstappen had zich nog meer in het gevecht om de zege kunnen mengen, denk ik. Al had hij met een perfecte race waarschijnlijk alsnog niet gewonnen. En daarom is Hamilton zo sterk als hij is.

Aankomende week op het Circuit de Catalunya in Barcelona wordt het echt interessant. Het is bekend terrein voor iedereen. De teams weten weten alles van deze baan, dus hier zal ook duidelijk worden wie zijn auto het beste kent. En dan heb ik het niet alleen over rondetijd, maar ook kennis over de auto in het algemeen.

Waarom komt Valtteri Bottas niet voorbij Verstappen of andere concurrenten?
Het is moeilijk te raden waar het door komt. Ik zou niet het persoonlijke benadrukken: een coureur benadert elk gevecht op dezelfde manier en het maakt niet uit met wie het is. Van buitenaf gezien, zou ik zeggen dat Bottas wat zelfvertrouwen mist in vergelijking met Hamilton en Verstappen. In […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Column Sirotkin: ‘Bottas mist het zelfvertrouwen om met Hamilton en Verstappen te vechten’