Het laatste formule 1 nieuws

Complimenten aan het adres van Honda F1: 'Motor echt heel, heel dicht bij Mercedes'

Complimenten aan het adres van Honda F1: ‘Motor echt heel, heel dicht bij Mercedes’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri -teambaas Franz Tost is van mening dat Honda’s ‘fantastische werk’ van de afgelopen maanden een motor heeft opgeleverd die nu ‘heel, heel dicht’ bij de dominante krachtbron van Mercedes ligt. Met name Max Verstappen maakte het Mercedes erg moeilijk. Na het besluit om aan het einde van het seizoen 2021 uit de Formule 1 te stappen, heeft Honda de introductie van een nieuwe krachtbron vervroegd naar dit jaar en al haar energie gestoken in haar zwanenzangcampagne in Grand Prix-races met Red Bull en getuige de snelheid van Verstappen kan het wel eens een mooi F1-seizoen worden.

Honda’s inspanningen hebben een krachtbron opgeleverd die betere prestaties levert met behoud van zijn sterke betrouwbaarheid, een vooruitgang die werd bevestigd door de pole-position van Max Verstappen in Bahrein voor Red Bull en Pierre Gasly’s P4 voor AlphaTauri in de zaterdagavond shootout. “Ik moet zeggen dat Honda fantastisch werk heeft geleverd in Sakura, want deze nieuwe krachtbron is veel krachtiger en beter te besturen dan in het verleden”, zei Tost. “Ik denk dat Honda echt heel, heel dicht bij Mercedes zit. En ik kan alleen maar dankjewel zeggen tegen de Japanse ingenieurs, want ze hebben fantastisch werk geleverd.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Complimenten aan het adres van Honda F1: ‘Motor echt heel, heel dicht bij Mercedes’