Het laatste formule 1 nieuws

Complottheorieën over titel Schumacher ontkent: 'Niemand protesteerde ertegen'

Complottheorieën over titel Schumacher ontkent: ‘Niemand protesteerde ertegen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher Rene Rosin is niet blij met de verhalen die in de rondte gaan over de wereldtitel van Mick Schumacher in de Formule 3. De toenmalige teambaas van Schumacher hekelt het feit dat er vraagtekens worden geplaatst bij het gewonnen kampioenschap, terwijl er op dat moment niemand iets van zei.

Voordat Schumacher dit seizoen in de Formule 1 terechtkwam, boekte hij al de nodige successen in andere raceklassen. Vorig jaar pakte hij de titel in de Formule 2 en in 2018 werd de zoon van de legendarische Michael Schumacher kampioen in de Formule 3 met het team van PREMA. En die F3-titel heeft inmiddels de nodige stof doen opwaaien. In het eerste gedeelte van het seizoen leek een kampioenschap namelijk ver weg en kwam Schumacher niet verder dan één derde plaats als noemenswaardig resultaat. Dat hij in de tweede helft van het seizoen alsnog de titel wist te pakken, zorgde voor heel wat vraagtekens.

Artikel gaat verder onder video Officieel bezwaar bleef uit

Er werd gesuggereerd dat er zou zijn gesjoemeld met de bolide van Schumacher junior, die op die manier opeens veel betere resultaten behaalde. Rosin, die op dat moment de teambaas was van de Duitser, ontkent die ‘complottheorieën’ stellig tegenover GP Racing . “Die opmerkingen waren niet gepast. Als iemand de legaliteit van de auto of de motor in twijfel trok, hadden ze overal tegen kunnen protesteren. Maar dat heeft niemand gedaan.” Het antwoord van Rosin

Volgens Rosin hebben de critici dan ook geen recht meer van spreken. Bovendien heeft hij zelf een hele andere verklaring heeft voor het binnenslepen van de titel. “Hij vocht altijd voor de topposities, maar behaalde daarna nooit het resultaat dat hij nodig had. We zeiden tegen hem: ‘Mick, bekijk het gewoon race voor race, denk niet aan het kampioenschap. Als je aan het kampioenschap denkt, wordt het moeilijker.'”, aldus Rosin, die van mening is dat gesjoemel er niets mee te maken had. “We hebben de titel gewonnen omdat Mick en het team geweldig werk hebben geleverd.” Wat verwacht jij van Schumacher dit jaar?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Complottheorieën over titel Schumacher ontkent: ‘Niemand protesteerde ertegen’