Het laatste formule 1 nieuws

Conclusies na de F1-wintertest: Beste kans voor Red Bull en Verstappen

Conclusies na de F1-wintertest: Beste kans voor Red Bull en Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De wintertest in Bahrein heeft voor veel informatie gezorgd bij de teams, maar ook voor de fans was de test in Bahrein een openbaring. Zo kunnen er na afloop van de test verschillende conclusies worden getrokken. Ik zet de belangrijkste op een rijtje. Motorwissel toch makkelijker dan gedacht

Voorafgaand aan de wintertest in Bahrein hing er een groot vraagteken om McLaren . Het team heeft de Mercedes-motor in de nieuwe wagen moeten plaatsen, maar heeft daarvoor tokens om de wagen verder te ontwikkelen moeten opgeven. Met weinig testdagen is het daarnaast nog erg lastig om die motor goed geïnstalleerd te krijgen.

Voor een team dat maar één filmdag de tijd heeft gehad om deze wagen en motor klaar te stomen voor de start van het seizoen, stond McLaren er echter al goed voor. De test verliep zonder enorme problemen. Het team reed niet de meeste ronden, maar dat het met 327 ronden toch nog Aston Martin en Mercedes achter zich liet, toonde toch de kwaliteit van het team.

Ook de lichaamstaal van het team sprak boekdelen. Lando Norris en Daniel Ricciardo liepen met veel vertrouwen over het paddock, en dat kan ook gezegd worden van teambaas Andreas Seidl . Ze zullen niet de illusie hebben dat ze de top kunnen aanvallen, maar de motorwissel blijkt toch makkelijker dan verwacht. Mercedes is toch kwetsbaar

De grote verliezer van deze wintertest is natuurlijk Mercedes. Het Duitse team domineerde de afgelopen zeven jaar de Formule 1 , en tevens de wintertest. Mercedes stond zelden bovenaan de lijst met de snelste rondetijden, maar reed wel altijd de meeste rondes. Dit jaar waren er echter problemen voor het team en reed het de minste aantal rondes.

Dat doet dit jaar extra veel pijn, want met maar drie dagen testen hebben de teams al veel minder data dan voorheen. Mercedes lijkt de wagen nog niet te begrijpen, nadat de nieuwe reglementen ervoor hebben gezorgd dat er veel van de downforce is verdwenen. Waar de high-rake van Red Bull nu lijkt te werken, valt Mercedes opeens terug.

Naast de onrustige achterkant van de wagen waren er daarnaast ook problemen met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Conclusies na de F1-wintertest: Beste kans voor Red Bull en Verstappen