Het laatste formule 1 nieuws

Controversiële deelnemerslijst voor Formule 1-test in Abu Dhabi

Controversiële deelnemerslijst voor Formule 1-test in Abu Dhabi

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er ontstond de laatste maanden en vooral de laatste weken veel ophef in de Formule 1-paddock omtrent de Young Driver Test, die de dinsdag na afloop van het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi op hetzelfde circuit zal worden afgewerkt.

Toen de coronacrisis als een bom insloeg in de Formule 1 wilden sommige teams zien dat deze test werd afgelast, maar omdat het voor teams als bijvoorbeeld Williams en Haas nog een optie geeft om geld binnen te halen van betalende ‘jonge’ coureurs, bleef de testdag toch op het programma staan.

Teams als McLaren en Racing Point haakten af, omdat zij geen jonge coureurs in dienst hadden en ook niet per se met de pet rond hoefden te gaan voor wat extra cash. Renault zag echter een kans en bewoog hemel en aarde om terugkerend Formule 1-coureur Fernando Alonso mee te laten doen.

Dat druiste regelrecht in tegen de kern van de testdag, die bedoeld is voor jonge coureurs, maar stond liet de FIA het toe. Het zorgde voor frustratie bij McLaren, Racing Point en Ferrari , die volgend jaar ook nieuwe coureurs in de gelederen hebben in de vorm van Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel en Carlos Sainz.

Maar, zij kregen geen toestemming van de FIA, omdat ze in tegenstelling tot Alonso dit jaar al Formule 1-meters hadden gemaakt in de huidige wagens. Ze dropen teleurgesteld en zwaar geïrriteerd af. Andere teams, die wel coureurs tot hun beschikking hadden die aan de zelfde voorwaarden als Alonso voldeden, maakten meteen gebruik van de situatie.

Zo stelt Red Bull deze dinsdag onder andere Sebastien Buemi op, die al 55 Formule 1-Grands Prix achter zijn naam heeft staan en ongetwijfeld betere feedback zal geven dan een jongeling. Alfa Romeo deed hetzelfde met Robert Kubica en Mercedes laat Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne opdraven.

De gehele deelnemerslijst voor de test van dinsdag is hieronder te zien. Haas test met één coureur, McLaren en Racing Point slaan de test over. De gemiddelde leeftijd van de testcoureurs is 25,4 jaar.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Controversiële deelnemerslijst voor Formule 1-test in Abu Dhabi