Het laatste formule 1 nieuws

Coronanieuws: 41 nieuwe ziekenhuisopnames, weinig steun voor avondklok

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Archieffoto: Pexels. In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus die voor Brabant interessant zijn.

De hoofdpunten: De afgelopen 24 uur werden 41 Brabanders met corona opgenomen in het ziekenhuis.

Het kabinet zou overwegen om een avondklok in te stellen, burgemeesters en politie zien het niet zitten.

Dinsdagavond om zeven uur geven premier Rutte en minister de Jonge weer een persconferentie.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina .

12.35 – Hugo de Jonge waarschuwt: ”We hebben nog een paar flinke maanden voor de boeg”
Zorgminister Hugo de Jonge gaat ervan uit dat “we echt nog een paar ferme maanden voor de boeg hebben”. Het kabinet maakt zich “natuurlijk zorgen” over de nieuwe Britse coronavariant, die besmettelijker is dan het huidige virus, zei De Jonge dinsdag voorafgaand aan het crisisberaad van het kabinet over de coronacrisis.

Hij waarschuwde dat we ook in Nederland nog niet ervan af zijn. “We zijn begonnen met de vaccinatie. Dat is een hoopvol gegeven maar we mogen er niet uit afleiden dat we er al bijna zijn. We hebben echt een paar ferme maanden voor de boeg.” Dat geldt ook voor ondernemers: “het zijn echt moeilijke maanden. We hebben het echt nog even vol te houden voordat we er zijn”.

Over een avondklok zei De Jonge dat “alle opties alle keren op tafel liggen”. Hij wilde er niet specifiek op ingaan. Dinsdagavond zal hij daarover in de persconferentie iets over vertellen.
11.40 – BOA Bond roept werkgevers op thuiswerken verplicht te stellen De Nederlandse BOA Bond roept wil dat het kabinet en werkgeversorganisaties thuiswerken verplicht te stellen. De BOA Bond ziet daar meer in dan in het invoeren van een avondklok. De Nederlandse BOA Bond noemt de avondklok geen oplossing. “Boa’s zien dat het ’s avonds rustig is op straat. We verwachten niet dat een avondklok zal bijdragen aan een oplossing, terwijl het wel een hoop gedoe oplevert”, zegt voorzitter Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond.”Een groter probleem is dat veel mensen naar hun werk ‘moeten’. Het is druk op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronanieuws: 41 nieuwe ziekenhuisopnames, weinig steun voor avondklok