Het laatste formule 1 nieuws

Coronanieuws: ‘Kabinet wil anderhalvemeter in september loslaten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: ANP Ook deze vrijdag houden we je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen rond het coronavirus, in én buiten Brabant.

De hoofdpunten: Vanavond is er weer een coronapersconferentie.

In de persconferentie zou onder meer worden aangekondigd dat de anderhalvemeter in september wordt losgelaten, melden ingewijden.

Er liggen vrijdag 87 coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen.

Megakermis in Beugen gaat niet door

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina .

Liveblog

‘Kabinet wil anderhalvemeter in september loslaten’

Het demissionaire kabinet mikt erop om in de derde week van september de anderhalvemetermaatregel in het hele land los te laten. Dat melden Haagse bronnen aan de NOS. Donderdag werd al bekend dat vanaf eind augustus de anderhalve meter voor het mbo, hbo en de universiteiten vervalt, zodat studenten weer alle colleges fysiek kunnen volgen. Wel moeten ze tijdens het lopen mondkapjes dragen. Op middelbare scholen blijven de anderhalve meter en mondkapjesplicht voorlopig nog wel gelden.Er wordt ook gekeken of er vanaf de derde week van september meer kan in de horeca en voor evenementen, al blijft bij evenementen wel het testen voor toegang van toepassing. De mondkapjes in het openbaar vervoer zouden misschien ook binnen een maand afgeschaft kunnen worden. Het kabinet schat in dat in november álle maatregelen kunnen worden geschrapt. Als dat zo is, kunnen dan ook clubs en discotheken weer open.Bij alle toekomstige versoepelingen geldt dat het kabinet een slag om de arm houdt en dat de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) zwaar zullen meewegen. Vanaf zeven uur deze avond geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge tekst en uitleg. Mondkapjes op middelbare scholen blijven verplicht De coronaregels die nu gelden op middelbare scholen, zoals het anderhalve meter afstand houden tot leraren en het dragen van mondkapjes in gangen en kantines, blijven voorlopig nog van kracht. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf.Volgens de bronnen kijkt het kabinet medio september opnieuw naar wat er mogelijk is. R-getal stijgt: 100 mensen besmetten 87 anderen Het zogenoemde reproductiegetal of r-getal van het coronavirus is gestegen, blijkt uit de laatste update op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronanieuws: ‘Kabinet wil anderhalvemeter in september loslaten’