Het laatste formule 1 nieuws

Coronanieuws: lockdown met drie weken verlengd, ‘definitieve streep door carnaval’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De persconferentie dinsdagavond. In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus die voor Brabant interessant zijn.

De hoofdpunten: Dinsdagavond hield het kabinet een persconferentie over het coronabeleid

De lockdown wordt met drie weken verlengd, tot en met dinsdag 9 februari

Kabinet polst het OMT voor spoedadvies over een mogelijke avondklok

Veiligheidsregio’s: definitief een streep door carnaval

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina

21.25 – ‘Besluit over 1,5 meter afstand scholieren had eerder gemoeten’
“Dit had eigenlijk eerder besloten moeten worden.” Dat zegt voorzitter van de Algemene Onderwijsbond (AOb) Eugenie Stolk over de herinvoering van de regel dat middelbare scholieren 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. De bond is niet te spreken over de gang van zaken.

“Na de openlijke speculaties van het OMT werd het hoog tijd dat het kabinet nu eindelijk duidelijkheid gaf”, aldus Stolk. Ze doelt op uitspraken van twee leden van het Outbreak Management Team (OMT), kinderarts Karoly Illy en hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss.
Zij zeiden vorige week al dat het “een vergissing” is geweest om aan te nemen dat pubers amper een rol spelen in de verspreiding van het coronavirus. De regel om 1,5 meter afstand te houden is op middelbare scholen te snel losgelaten.”Volle examenklassen zijn in deze situatie helaas echt niet veilig”, concludeert ook Stolk. De AOb heeft er wel begrip voor dat het kabinet nog geen duidelijkheid kan geven over een snellere heropening van basisscholen. Eerst moet RIVM-onderzoek meer duidelijk maken over de mate waarin kinderen vatbaar zijn voor de Britse variant van het virus. Die is volgens Britse wetenschappers in het algemeen een stuk besmettelijker dan eerdere mutaties.Een uitbraak op een basisschool in Bergschenhoek heeft tot nog toe geleid tot de meeste aangetoonde besmettingen met deze variant in Nederland.CNV Onderwijs denkt dat de maatregel om scholieren weer afstand van elkaar te laten houden “kan bijdragen” aan de veiligheid. Het zet scholen wel “voor het blok”, reageert de vakbond. “Het betekent veel extra werk voor roostermakers, schoolleiders en docenten. Daarom roepen wij scholen op om de tijd […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Coronanieuws: lockdown met drie weken verlengd, ‘definitieve streep door carnaval’